Τώρα και σκληρά ναρκωτικά  «εντός των τειχών» της Ηπείρου

- Αυξάνονται οι συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων

- Στην Εγνατία (στο ύψος Δροσοχωρίου) πιάστηκαν τελευταία μια 19χρονη Ελληνίδα και ένας 22χρονος Αλβανός, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο 25χρονος Αλβανός προμηθευτής τους

NARKOTIKA 18 6 2017

 • Έναν ανελέητο πόλεμο κατά των κυκλωμάτων που εισάγουν και διακινούν ναρκωτικά έχουν κηρύξει οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου κι αυτό αποδεικνύεται σχεδόν σε καθημερινή βάση, με τον εντοπισμό τεράστιων φορτίων χασίς που φτάνουν από την Αλβανία.
Βέβαια, στο «κάδρο» των ναρκωτικών δεν βρίσκεται μόνο το χασίς, που εντοπίζεται με τα τσουβάλια, συνήθως δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά το ενδιαφέρον της Δίωξης έχει στραφεί παράλληλα και στην διακίνηση των σκληρών ναρκωτικών, που τελευταία «ανθεί» και στην περιοχή μας. Μάλιστα οι αλλεπάλληλες συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης, εντείνουν τον φόβο για εξάπλωση των σκληρών ναρκωτικών στις τοπικές «πιάτσες».

Και νέα υπόθεση!
Μετά την σύλληψη δυο ημεδαπών νεαρών στα Γιάννενα, 22 και 20 ετών, για κατοχή κοκαΐνης και μιας ηλεκτρονικής ζυγαριάς, γεγονός που θορύβησε αρκετά την τοική κοινωνία, με τα σενάρια να «δίνουν και να παίρνουν» σε κοινωνικό επίπεδο,  μια ακόμη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων κατάφερε να βγάλει στο φως το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συλλαμβάνοντας σε δυο αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, μια 19χρονη (!) ημεδαπή και δυο Αλβανούς!

Μετά από έρευνες
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή  τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν αρχικά ένας 22χρονος Αλβανός και η 19χρονη ημεδαπή να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Δροσοχωρίου) και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 25,3 γραμμαρίων.

Προμηθευτής από Θεσ/νίκη!
Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι προμηθευτής της κοκαΐνης ήταν ένας 25χρονος Αλβανός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 38,59 γραμμαρίων
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,53 γραμμαρίων
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ