Δεν έχει ασχοληθεί, επί  δέκα μήνες,  με κανένα «καυτό» θέμα της περιοχής

Σε ρόλο…  θεατή το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου!

- Για «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση της Διοικούσας Επιτροπής» κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΔΚΜ Γιάννης Τσίγκρος

YDROGONANTHRAKES

• Από την «υπερπαραγωγή» ανακοινώσεων των προηγούμενων διοικήσεων και μάλιστα επί παντός επιστητού, τους τελευταίους δέκα μήνες η νυν Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, πέρασε στο άλλο άκρο, της απόλυτης σιωπής. 
Η πλειοψηφία μάλιστα παράταξη στις τελευταίες εκλογές Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, η οποία τέθηκε εκτός προεδρείου από τις άλλες παρατάξεις, προχωρά σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας: Αποφάσισε να απέχει από τις συνεδριάσεις του Σώματος, αν δεν υπάρχει θεματολογία.
Χθες ο επικεφαλής της ΔΚΜ Γιάννης Τσίγκρος σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, άσκησε σφοδρή κριτική κατά της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής την οποία απαρτίζουν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και η «ΔΙΑΔΡΑΣΗ».
«Η παράταξη της ΔΚΜ δε θα παρίσταται σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, στις οποίες θα απουσιάζουν κρίσιμα και καίρια θέματα αρμοδιότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινούμε στις πρακτικές σας και να λειτουργούμε ως συνένοχοι της κυβερνητικής ανυπαρξίας σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που για το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί θεσμικό και αδιαπραγμάτευτο ρόλο» τόνισε ο επικεφαλής της, αποδίδοντας στο ΤΕΕ εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου», υπογράμμισε ο κ. Τσίγκρος.
Θέσεις χωρίς αποφάσεις!
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, στηλίτευσε την αδιαφορία της Δ.Ε. να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί ή  να τοποθετηθεί επί ζητημάτων απασχολούν την τοπική κοινωνία τους τελευταίου μήνες.
«Σημαντικά θέματα – είπε- όπως η εξόρυξη Υδρογονανθράκω, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, της οδού Νιάρχου, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις για την εξεύρεση όσο το δυνατόν βέλτιστης λύσης, όπως  οφείλουμε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας. Σε αντίθεση παρατηρούμε μέλη του Προεδρείου της Διοίκησης να προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαλαλώντας θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν καν συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος».
Καταλήγοντας κ. Τσίγκρος, είπε πως: «Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε».
«Καυστική» και η επιστολή
Στην επιστολή που έχει στείλει ο κ. Τσίγκρος προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ι. Λυκοτραφίτη την περασμένη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι με την τακτική του να εισάγονται επί δέκα μήνες στην ίδια ατζέντα πέντε θεμάτων, επιχειρεί να τους περιγελάσει. «Σεβόμενοι την ψήφο των συναδέλφων που μας ανέδειξαν  ως πρώτη δύναμη, αρνούμαστε να είμαστε συμμέτοχοι και “συνένοχοι” σε τέτοιες πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη μας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ