Χρησιμοποιούν τη Μακεδονία για τους ευτελείς σκοπούς τους!

on .

- Tου ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ*

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει με τα πιο μελανά χρώματα τη σημερινή πολιτική κατάσταση, όχι μόνο ως μια άθλια πολιτική συναλλαγή, αλλά κυρίως ως μια πολιτική σκευωρία που "στήθηκε" στις πλάτες του ελληνικού λαού. Μόνο αφελής θα μπορούσε να είναι κάποιος, εάν θεωρούσε ως αληθινά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μπροστά του τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για μια κακοστημένη σκηνοθεσία θεατρικής παράστασης, στην οποία

ο κυβερνητικός "συμπρωταγωνιστής” κ. Καμμένος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα εθνικά και τα θρησκευτικά σύμβολα –από την έπαρση της σημαίας μέχρι τη θεία μετάληψη– προκειμένου να πείσει για τις ειλικρινείς προθέσεις του στα θέματα της υπεράσπισης της Μακεδονίας και της ρήξης με τον πολιτικό του συνέταιρο.
Δυστυχώς και για τους δυο συμπρωταγωνιστές (Τσίπρα και Καμμένο), ο κόσμος έχει αντιληφθεί τη νέα επιχειρούμενη στημένη εξαπάτηση σε βάρος του. Το χειρότερο, όμως, είναι, ότι η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα. Αναδύεται πλέον έντονη η οσμή της σήψης και της πολιτικής παρακμής μιας κυβέρνησης, που γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και ευτελίζει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.
Εκλεγμένοι πολιτικοί, μετατρέπονται σε αχυράνθρωπους χωρίς αρχές, χωρίς αξίες και ιδεολογικό στίγμα που κινούνται με πυξίδα μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, δεν διστάζουν ακόμη και να μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε "δανεικούς” βουλευτές.
Όλοι, πλέον, έχουν καταλάβει ότι αυτή η κακοστημένη θεατρική παράσταση, δεν στήθηκε για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, αλλά για να υπηρετήσει τους ευτελείς σκοπούς μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή και σε ελεύθερη πτώση.
Τι κι αν έχουν μεθοδεύσει και εξασφαλίσει τις 151 ψήφους, ο χρόνος κυλά γρήγορα, οι εκλογές έρχονται σύντομα και η τιμωρία του κόσμου θα είναι αμείλικτη!

* Ο Ιωάννης Βρούτσης είναι Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων.