Οι υποψήφιοι να πάρουν θέση για τα εθνικά μας θέματα...

on .

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για εθνοκτονία! Αυτό είναι η παράδοση του ονόματος Μακεδονία και της ταυτότητας στους Σλάβους Σκοπιανούς. Δηλαδή δεν ξεπουλιέται μόνο η περιουσία της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, μέσω των μνημονίων, αλλά και η ίδια η Ελλάδα σε συμφέροντα υπερδυνάμεων, με μία κυβέρνηση εθνομηδενιστών. Χωρίς ποτέ να έχει καταστεί σαφές ποιό Εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται. ΔΕΝ θα αναλύσουμε τώρα το θέμα. Στεκόμαστε στην Εθνική παραχώρηση, που αγγίζει τα όρια της μειοδοσίας. Για ναρωτήσουμε τους Ηπειρώτες παράγοντες, από τον Περιφερειάρχη μέχρι τους υποψήφιους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους κλπ. εν γένει πολιτευομένους, ποιά είναι η άποψή τους, τι πιστεύουν. Επιβάλλεται να το πουν, πολύ δε περισσότερο εν όψει των εκλογών.

ΤΟΥΣ καλούμε να πάρουν θέση. Δημόσια και ξεκάθαρα. Χωρίς περιστροφές και μασημένες κουβέντες. Να πουν στους πολίτες, αν η Αριστερή κυβέρνηση πράττει σωστά που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Σλάβων ή όχι. Απλά πράγματα. Να αφήσουν τους μικροπολιτικαντισμούς, για να γνωρίζουμε κι εμείς όλοι, τι ακριβώς πρεσβεύουν εκείνοι που ηγούνται των τοπικών κοινωνιών κι όσοι το φιλοδοξούν. Για να μάθουμε και τις δικές τους απόψεις για ένα τόσο καίριο ζήτημα.
ΕΚΤΟΣ κι αν ταυτίζονται με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, που συνιστά να πέσουν οι τόνοι και πως το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση! Που μας λέει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ...μεταγραφέντες, κυνηγούς ευκαιριών, βουλευτές - βολευτές. Εκ στόματος κοράκου κρα, λέει ο λαός μας κι έχει δίκιο. Αλλά εμείς περιμέναμε από έναν θρησκευτικό ηγέτη να ηγείται και αγώνων για το Έθνος. Και ο Μάξιμος δυστυχώς δεν φαίνεται να αίρεται στο ύψος μιας τέτοιας αποστολής.
ΔΕΝ θα έπρεπε, όμως, να μας εκπλήσσει η άποψή του. Τα ίδια λέει και για τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις της Αλβανίας. Κουβέντα για τις διώξεις που υφίστανται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Σιγή ιχθύος κι από τον κ. Καχριμάνη, τους άλλους υποψήφιους για την Περιφέρεια και τους Δήμους. Μόνο ο κ. Ριζόπουλος πήρε κάποια θέση, που πρέπει να την καταστήσει σαφέστερη -και για τη Μακεδονία βεβαίως.
ΑΛΛΑ τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα. Εδώ δεν μπορούν, όσοι διοικούν, να συνεννοηθούν για τα πλέον "ασήμαντα" και θα καταφέρουν να βρουν κοινό σημείο για τα εθνικά θέματα; Να, ο Περιφερειάρχης είπε για το αποχετευτικό της Νήσου, ότι έχει συνδεθεί με αυτό το 20% των οικημάτων, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων το έφτασε στο 100% περίπου!
ΟΛΑ στο ...περίπου στην άμοιρη περιφέρειά μας, που δυστυχώς μένει πάλι ουραγός των εξελίξεων με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας. Διότι εδώ δεν έχουμε ηγέτες, ανεπαρκείς ψηφοθήρες έχουμε! Όπως ακριβώς γράφαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Μέλημά τους να υφαρπάσσουν την ψήφο μας! Να διαχειρίζονται και να νέμονται την εξουσία καθ’ οιονδήποτε τρόπο! Τίποτε άλλο!
ΟΜΩΣ, έστω κι αν είναι ανίκανοι να βρουν λύσεις στα "μικρά", ας προσπαθήσουν να το επιτύχουν για τα εθνικά θέματα. Επί του παρόντος για τη Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο. Και μάλιστα ΟΛΟΙ μαζί, σε κοινό ψήφισμα. Για να μας κάνουν, έστω για μία φορά, να νοιώσουμε ότι αξίζουν της προσοχής μας, ότι έχουν Εθνικό, Ηπειρωτικό φιλότιμο! Αν δεν το κάνουν θα είναι "μικροί" κι ασήμαντοι, που σέρνονται πίσω από μία Εξουσία που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, δήθεν εν ονόματι του λαού και του Έθνους…