Οι προνομιούχοι πολιτικοί...

on .

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΜΗΝ σπεύσει κανείς να μας πει ...λαϊκιστές γιατί τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν. Αλλά και να το κάνει, δεν μας ενδιαφέρει. Διότι όσα συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και το φιλότιμο όλων μας. Πρωταγωνιστές σε αυτόν τον εφιάλτη οι πολιτικοί.
ΟΙ Έλληνες ζούμε εδώ και μία δεκαετία περίπου έναν εφιάλτη. Μας βούλιαξαν οικονομικά, μας ρήμαξαν στους φόρους, πετσόκοψαν τις αποδοχές, "εξαφάνισαν" τις συντάξεις, κατέστρεψαν κάθε προοπτική για τις προσεχείς δεκαετίες, έδιωξαν από τη χώρα, με την πολιτική τους, εκατοντάδες χιλιάδες νέους.
ΜΕΣΑ σε αυτό το χαμό, δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι κ.κ. Σαρτζετάκης και Παπούλιας, απαίτησαν και τοεπέτυχαν, να παίρνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο, επιμένοντας ότι η σχετική απαγόρευση του νόμου δεν τους αφορά! Η άποψή τους είναι ότι οι Ανώτατοι Πολιτειακοί Άρχοντες δεν είναι σωστό να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι με τους "πληβείους".
ΣΕ χρόνο ρεκόρ, λοιπόν, υπογράφηκαν οι αποφάσεις, έτσι ώστε ο μεν κ. Σαρτζετάκης θα εισπράττει τις συντάξεις του Προέδρου και του δικαστή, ο δε κ. Παπούλιας του Προέδρου, του ...δικηγόρου και του βουλευτή, με τη σύνταξη του Προέδρου να είναι έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα, ενώ θα εισπράξουν και από πενήντα χιλιάδες ως αναδρομικά!
ΚΡΙΝΟΥΜΕ την απαίτηση ως βάναυση πρόκληση προς έναν πενόμενο λαό. Συμπεριφέρονται ως αδίστακτοι και κυνικοί "εισπράκτορες" των ...υπολειμμάτων μιας λεηλατημένης χώρας. Ως να αποτελούν εκείνοι μόνο (και οι βουλευτές με τους δικαστές) προνομιούχο τμήμα των Ελλήνων, με τη Συνταγματική αναφορά περί ισονομίας να πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων.
ΤΟ λέμε με κάθε έμφαση, διότι πάνω από ογδόντα χιλιάδες περιμένουν εναγωνίως να δουν τις συντάξεις τους και εκατομμύρια τις βλέπουν να εξανεμίζονται. Με ποιό δικαίωμα, λοιπόν, απαίτησαν ιδιαίτερη μεταχείριση (και η κυβέρνηση ενέδωσε), υποκρινόμενοι κιόλας ότι ...θλίβονται για όσα οι πολίτες υφίστανται; Ποια ηθική μπορεί να έχει η πράξη τους;
ΕΧΟΥΜΕ, όμως, και τους βουλευτές. Ανέγγιχτα τα προνόμιά τους! Πρέπει, λένε, να ζουν ...αξιοπρεπώς! Προφανώς αυτό το Συνταγματικό δικαίωμα δεν ισχύει για όλους. Οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες είναι κάτι ξεχωριστό! Είναι οι ...εκλεκτοί του Έθνους, στους οποίους επιτρέπεται κάθε δοσοληψία και ..."μεταγραφή".
ΓΙΑ αυτό και εισπράττουν έξι χιλιάδες τον μήνα ως βασικό μισθό, έξτρα αποδοχές από τη συμμετοχή τους σε πλήθος επιτροπών, επιδότηση ενοικίου, αυτοκίνητο, χρήματα για τις μετακινήσεις τους, τηλέφωνα, υπαλλήλους, αστυνομικούς, ταξίδια, με μια εξοργιστικά ασήμαντη φορολογία (1,11%), ασυλία, άτοκα δάνεια από το Ταμείο της Βουλής! Λες και η Βουλή γεννά χρήματα και δεν τα παίρνει από εμάς τους... υπηκόους!
ΔΕΝ είναι στις προθέσεις μας να πλήξουμε τα ...δημοκρατικά αντανακλαστικά τους και όσων πιστεύουν ότι με την κριτική μας ...υπονομεύουμε την... ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Αυτό το έργο το διεκπεραιώνουν μια χαρά εκείνοι που δήθεν υπηρετούν τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα τα συμφέροντά τους τα υπερασπίζονται με πάθος. Εμείς τα "πεπραγμένα" τους σχολιάζουμε. Και αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για "χάιδεμα".