Βούτυρο στο ψωμί…

on .

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο καλοί στο μάθημα… της Χημείας! (Οι αριθμοί λένε την αλήθεια… Με άριστα το 10, πάντα βρισκόταν κοντά στο 3!). Το κόμμα που σήμερα κυβερνά, αγνοεί πως σε κάθε «δράση» υπάρχει και η «αντίδραση»!
Αυτές οι «υφαρπαγές» στελεχών και ύστερα τα «καλέσματα» προς την Κεντροαριστερά, θα του γυρίσουν μπούμερανγκ!
Αφού αγνόησαν την προοδευτική παράταξη, για 4 χρόνια, τότε που έκανε… γάμο στο Δημαρχείο και στην Εκκλησία, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τώρα καλεί το Κίνημα Αλλαγής σε… εξωσυζυγική σχέση!
Όλες αυτές οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι… βούτυρο στο ψωμί στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο χώρος θα συσπειρωθεί και θα έχει εκλογικά οφέλη!
Κάποτε το κόμμα του 3% το ψήφιζαν και δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: Ας μπει στη Βουλή και την Ευρωβουλή και αυτό το μικρό κόμμα, για να ακούγεται και μια διαφορετική φωνή στο Κοινοβούλιο!
Και όταν ο λαός αποφάσισε να το δυναμώσει, φθάνοντάς το στα πρόθυρα της εξουσίας, αυτό αγνόησε τις… ευεργεσίες!
Τώρα ζητάει βοήθεια και συνεργασία, αλλά ταυτόχρονα κάνει και τη σχετική… λεηλασία!
Όμως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο… Θα βάλει κάτω τα «έργα και τις ημέρες» των δύο κομμάτων και θα υπάρξουν ανατροπές!
Τότε ο λαός ευημερούσε και… δεν πεινούσε!
Τώρα πανηγυρίζουν που το μεροκάματο ανέβηκε 2-3 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 29,04 ευρώ! Αυτό το… 0,4 είναι που βγάζει τη θηλιά από το λαιμό του εργαζόμενου!
Δεν γνωρίζατε λοιπόν πως οι «πολιτικοί σας γείτονες» ήταν το 2015 το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι; Το 2019 τους… θυμηθήκατε, λίγους μήνες πριν έρθει η θύελλα; Τώρα είναι αργά για δάκρυα… Στέλλα.
Και κάποιοι κυβερνητικοί «φωστήρες» στενοχωριούνται και εκφράζουν… το φόβο μήπως το ΚΙΝΑΛ δεν μπει στην επόμενη Βουλή! (Μεγάλε, μην οδύρεσαι…).
Δείξτε μεγαλύτερη σοβαρότητα και μην… κατεβάζετε εκατοντάδες τελάρα γκαζόζας για το καφενείο της Βουλής, γιατί στην επόμενη περίοδο θα είστε εκεί πολύ λιγότεροι!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.