Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλογές και… πανηγύρια!

on .

Ο τίτλος «Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση» που έχω χρησιμοποιήσει και σε άλλα άρθρα μου, ίσως σε πολλούς φαντάζει παράξενος, δεν είναι όμως! Γιατί Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήταν, εάν ήταν πραγματικά ανεξάρτητη, να αποφασίζουν άμεσα οι πολίτες, δηλαδή Άμεση Δημοκρατία, μέσω Λαϊκών Συνελεύσεων για όλα τα μείζονα και όχι να εξαρτάται αυτή και να στραγγαλίζεται οικονομικά από την εκάστοτε κεντρική εξουσία, η οποία μοιράζει ψίχουλα και αν είναι του κόμματός της ο Περιφερειάρχης ή ο Δήμαρχος! Χωρίς Οικονομική αυτοτέλεια και Άμεση δημοκρατία, δεν μπορεί να υπάρξει Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως θέλουν να λένε οι της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.
Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, όλοι και όλα εμφανίζονται και ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά μας. Γιορτές και πανηγύρια, θα έλεγα… όλοι κάνουν δηλώσεις, προτάσεις, προγράμματα και παρουσιάσεις υποψηφίων σε όλα τα ΜΜΕ. Όλοι ασκούν έντονη δραστηριότητα με υποσχέσεις, αρκετοί με πελατειακές σχέσεις -που δυστυχώς εν έτει 2019, μόνο στην Ελλάδα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καλά κρατούν ακόμα! Η δεκαετής οικονομική κρίση και φτωχοποίηση της χώρας μας, όχι μόνο δεν βοήθησε στην αλλαγή της πορείας της, αν και για πρώτη φορά-από το 2015 έχουμε την λεγόμενη «Αριστερή Κυβέρνηση» -που ενσωματώθηκε πλήρως στο σύστημα το οποίο υπήρχε αν και το κατηγορούσε- αλλά βολεύτηκε κιόλας καλά στην χλιδή, στην εξουσία!
Είναι ευχάριστο να βλέπεις την τοπική εξουσία νυν και μελλούμενη να «κατεβαίνει» στο λαό, έστω και μόνο προεκλογικά, να συζητούν με τους πολίτες για τις προτάσεις των, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, την φτωχοποίηση που υπάρχει, αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα ή πρόβλημα έχουν.
Μακάρι και μετά τις εκλογές να συνέχιζαν να επικοινωνούν, να καλούν τους πολίτες - δημότες για να επιβεβαιώσουν, να εγκρίνουν και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των υποσχέσεων, την εκτέλεση των προγραμμάτων τους, γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία και όχι αντιπροσωπευτική δημοκρατία -δηλαδή ολιγαρχική δημοκρατία, που ρωτάει το λαό κάθε τέσσερα χρόνια υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών.
Στην πόλη μας, αλλά και στην Περιφέρεια έχουμε πολλές παρατάξεις -παλιές και νέες- με πάρα πολλούς υποψηφίους. Το ευχάριστο και ενδιαφέρον είναι ότι βλέπουμε συμμετοχή πολλών νέων! Αυτό είναι καλό, αρκεί να διαπνέονται από την επιθυμία προσφοράς στον τόπο τους και στην κοινωνία που πένεται και όχι από την θεωρία του βολέματος που διακατέχονταν οι παλιότεροι.
Μεγάλες στρατηγικές με χρονικό ορίζοντα, με ριζοσπαστικές προτάσεις και ιδέες μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει, υπάρχουν όμως μερικά ενθαρρυντικά μηνύματα νέων υποψηφίων. Ας ελπίσουμε μέχρι τις εκλογές να έχουμε και εκπλήξεις! Ίδωμεν!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ