Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όλης της ύλης!

on .

Σε 40 ημέρες έχουμε σίγουρα Ευρωεκλογές! Και Περιφερειακές Εκλογές και Δημοτικές και Κοινοτικές! Πολλές εκλογές μετά από σπάνια εκλογική ανάπαυλα τετραετίας. Στις Ευρωεκλογές κατέρχονται τα κόμματα με το όνομά τους, είναι κατεξοχήν πολιτικές και θα είναι και η πρώτη πανελλήνια ευκαιρία μετά το Σεπτέμβριο του 2015 να εκφραστεί πολιτικά ο ελληνικός λαός. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το υπόδειγμα Κουτσόγιωργα των εκλογών του 1985: Λάσπη στους αντιπάλους και έντονα διχαστικό-πολωτικό κλίμα. Η ΝΔ ακολουθεί το υπόδειγμα του 1984. Οι ευρωεκλογές είναι, όπως τότε, «εφ’ όλης της ύλης»! Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αλλά ψηφίζουμε και εν σχέσει με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα μεταξύ 2015-2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την Ευρώπη μεγαλοπιάνεται! Στόχος του η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός σε πανευρωπαϊκό (αργότερα και παγκόσμιο) επίπεδο! Με ένα ψηφοδέλτιο προβληματικό και ακόμη λειψό.
Η Ν.Δ. παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο που κυριολεκτικά ακτινοβολεί ποιότητα! Και ελπίδα, γιατί ο πρωτομάστοράς του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης, δίνει ένα αποφασιστικό και όχι απλά συμβολικό δείγμα γραφής, για το πώς αντιλαμβάνεται την αξιοκρατία και την ανανέωση. Πράγμα που σημαίνει ότι ως Πρωθυπουργός πράγματι, θα επιστρατεύσει ό,τι αξιολογότερο υπάρχει για να αντιμετωπίσει ό,τι προβληματικότερο παραλάβει.
Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δεν έχει γνωστούς που εκλαμβάνονται ως άξιοι, σύμφωνα με τη βαρειά παθολογία αυτής της ψευδοσυνωνυμίας (γνωστός = άξιος!). Έχει γνωστούς, που είναι και άξιοι, και έχει και άξιους που γίνονται σιγά σιγά γνωστοί και που οφείλουμε μέχρι την 26η Μαΐου να τους μάθουμε καλύτερα!
Στην Ευρώπη θα χρειαστούμε γνώστες της πολύπλοκης λειτουργίας της, για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τη συμμετοχή μας. Και στην Ελλάδα θα χρειαστούμε μια ευρεία νίκη της Ν.Δ., για να προκαθορίσει τελεσίδικα την πολιτική αλλαγή που ακολουθεί. Την ολοένα και πιο αναγκαία πολιτική αλλαγή που ακολουθεί. Γιατί κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η ζημιά και το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αποφάσισαν να μειώσουν το ετήσιο επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από το 6% στο 3% , ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιώτης καταβάλει αντίστοιχο επιτόκιο 8,7% προς το δημόσιο.
Στην πρόταση της Ν.Δ. για την συνταγματική αναθεώρηση υπήρχε πρόβλεψη (αρθρ. 94 παρ. 4 Συντάγματος) για κατάργηση των δικονομικών προνομίων του δημοσίου, δηλαδή των συντομότερων παραγραφών και των μικρότερων τόκων. Η πρόταση αυτή έλαβε 88 ΝΑΙ και 173 ΟΧΙ. Με το ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί φυσικά στο ΟΧΙ.
Την ίδια στιγμή από την τρέχουσα διαδικασία δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, προκύπτει ότι τουλάχιστον 3,5 εκ. στρέμματα νομίμων ιδιωτικών εκτάσεων θεωρούνται δασικά, ενώ είναι χορτολιβαδικές εκτάσεις ή πρόσφατα δασωθέντες αγροί. Η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, θα ήταν καθοριστική για την επίλυση αυτού του σύνθετου προβλήματος. Η αναθεώρηση του άρθρου 24 που προτείναμε ως Ν.Δ., καταψηφίστηκε από 177 Βουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ…

* * *
Οι Ευρωεκλογές συνεπώς είναι εφ’ όλης της ύλης για την Ευρώπη και ασφαλώς για τις επιδεινώσεις και τις παραλείψεις της 4ετίας. Και αν το 1984 η Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές σημείωσε μια δυναμική επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό, μειώνοντας τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από 12,3 % στο 3,5%, τώρα καλείται να σημειώσει και θα σημειώσει μια συντριπτικά νικηφόρα επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο. Γιατί μας περιμένει πολύ δουλειά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!