Οι Γιαννιώτες μόνοι τους θ’ αποφασίσουν ποιον Δήμαρχο θέλουν στην πόλη τους!..

on .

Οι Γιαννιώτες είναι έξυπνοι άνθρωποι... Έχουν κριτική σκέψη, έχουν οξυμένη αντίληψη και είναι απολύτως ικανοί να αποφασίσουν μόνοι τους ποιος από τους δύο υποψήφιους δημάρχους, ο Θωμάς Μπέγκας ή ο Μωυσής Ελισάφ είναι ο πιο κατάλληλος να αναλάβει το «τιμόνι» της πόλης για την επόμενη τετραετία. Μία περίοδο κρίσιμη γενικότερα για την πορεία της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Αυτό το έχουν πράξει εξάλλου και στο παρελθόν, επιλέγοντας ως δημάρχους τους ανθρώπους που έκαναν σημαντικά έργα στα Γιάννενα, πηγαίνοντάς τα ένα βήμα μπροστά. Φυσικά, μπορεί να μην ήταν πάντα… ιδανικές οι επιλογές, όμως οι πολίτες έχουν κι αυτό το δικαίωμα. Να κάνουν δηλαδή και λάθη, τα οποία όμως είναι δικά τους και τα χρεώνονται οι ίδιοι.
Θα το πράξουν αυτό και την ερχόμενη Κυριακή. Θα επιλέξουν οι ίδιοι, με βάση τα δικά τους κριτήρια, τον επόμενο δήμαρχο της πόλης τους. Σ’ αυτή την απόφαση δε χρειάζονται «κηδεμόνες». Δεν έχουν ανάγκη παραινέσεων και προτροπών από παράγοντες και τοπικά κομματικά στελέχη, πολύ δε περισσότερο δε χρειάζονται την καθοδήγηση κομμάτων και πολιτικών «φωστήρων» εξ Αθηνών!
Μπορούν μόνοι τους οι Γιαννιώτες να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον του τόπου τους κι αυτό δε χωράει αμφισβήτηση. Ας μην τους υποτιμούν λοιπόν εκείνοι που ετοιμάζονται να τους δώσουν… κατευθύνσεις, οδηγώντας τους ως «κοπάδι» στην αγκαλιά του εκλεκτού τους υποψηφίου. Ναι, ισχύει αυτό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κάθε λογής παράγοντες εκεί στην Αθήνα, που ούτε οι ίδιοι θυμούνται από πότε έχουν να πατήσουν πόδι στα Γιάννενα, ετοιμάζονται να παρέμβουν στα της πόλης, δίνοντας οδηγίες, συστάσεις κι εντολές στους πολίτες, προκειμένου να επιλέξουν ως δήμαρχό τους, όχι αυτόν που οι ίδιοι θεωρούν κατάλληλο, αλλά εκείνον που οι συγκεκριμένοι κομματικοί «φωστήρες» επιθυμούν!
Ας το ξανασκεφτούν αυτό, γιατί κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα και οι ίδιοι και το κόμμα τους. Ας αποφύγουν να εμπλακούν στις εσωτερικές υποθέσεις της πόλης που δεν τους αφορούν, για να μην κάνουν τα πράγματα χειρότερα απ’ ότι ήδη τα έχουν κάνει.
Εξάλλου, δε μιλάμε όλοι για ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση; Σ’ αυτή δε χωρούν έξωθεν παρεμβάσεις, ούτε κομματικοί… από μηχανής θεοί! Οι Γιαννιώτες πραγματικά δεν τους έχουν ανάγκη…

«Πρωινός Λόγος»