Ο «σοφός» λαός και οι εξελίξεις στα Γιάννινα και την Ελλάδα...

on .

- Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΧΑΛΑΡΑ θα πάμε σήμερα και συνοπτικά. Αν και η διεύθυνση της εφημερίδας μας είχε δώσει άδεια, είπαμε να μη χαλάσουμε τη σειρά της Σαββατιάτικης γνώμης. Και θα πάμε χαλαρά, διότι αύριο οι πολίτες πρέπει να κάνουν ανεπηρέαστοι την τελική τους επιλογή, ποιόν θέλουν για δήμαρχο των Ιωαννίνων, όπως ευστόχως σημείωνε ο «Π.Λ.» πριν από λίγες ημέρες. Οι δύο «μονομάχοι» (Μπέγκας και Ελισάφ), διασταύρωσαν τα ξίφη τους και μένει η απόφαση των κριτών, του σοφού, όπως λένε, λαού, που εκφράζεται συχνά αντιφατικά. ΑΛΛΩΣΤΕ, με τη σοφία που τον διακρίνει, τηνηγούμενη Κυριακή, στην Περιφέρεια, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις πελατειακές σχέσεις και στην ενός ανδρός Αρχή (γράφαμε για αυτά προεκλογικά), καταψηφίζοντας το καινούργιο, που εξέφραζε ο κ. Ριζόπουλος (ακόμη και ο κ. Ζάψας), που τις απειλούσε. Το ίδιο έπραξε και στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου δεν υπερψήφισε τον κ. Γκόντα, που με τα έργα του άλλαξε τη μοίρα της πόλης. Είχε όμως τουλάχιστον την πρόνοια να "μαυρίσει" την εκπρόσωπο της οικογενειοκρατίας.
ΠΑΝΕ όμως αυτά και τη Δευτέρα θα δούμε τι μας ξημερώνει στο Δήμο -και σε άλλους Δήμους. Για να αρχίσει μία νέα προεκλογική περίοδος, για τις βουλευτικές εκλογές, για την ανάδειξη κυβέρνησης. Διότι, επί τέσσερα χρόνια δεν είχαμε κυβέρνηση, αλλά ένα Σταλινοφασιστικό μόρφωμα, που προσέβαλε βάναυσα το Εθνικό φιλότιμο, ξεπούλησε τη Μακεδονία, υποτίμησε τη νοημοσύνη των Ελλήνων, έθεσε σε προτεραιότητα την προστασία των λαθρομεταναστών, άφησε ασύδοτες τις εξτρεμιστικές ομάδες της Αριστεράς, υπερφορολόγησε και καταλήστευσε τη μεσαία τάξη.
ΤΟ Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ήταν αναμενόμενο. Δεν τον έσωσαν τα εκατοστάρικα που μοίρασε εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης δήθεν ως ...13η σύνταξη. Ούτε οι υποσχέσεις για επανάληψη της ελεήμονος πράξης και οι πομφόλυγες για επιστροφή στην "κανονικότητα", όταν είναι πασιφανές ότι η αγορά πνέει τα λοίσθια, όπως και η οικονομία που τη στράγγισε. Ούτε με την επίδειξη του περίφημου "πλεονάσματος", το οποίο προέκυψε από την ανελέητη φορολογική αφαίμαξη. Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για αυτά, διότι την απασχολεί περισσότερο αν θα παίρνει άδειες ο δολοφόνος Κουφοντίνας.
Η ΠΟΡΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια προδιαγεγραμμένη. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι συμβαίνει σήμερα. Βλέπετε την επιμονή των ηττημένων να διορίσει, τώρα, την ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ό,τι προλάβει, θα το κάνουν. Όσο μπορέσουν ακόμη, θα επιχειρούν να στερεώσουν κάπως το σαθρό οικοδόμημά τους. Διότι θέλουν να δείχνουν ότι θα ...κερδίσουν στις 7 Ιουλίου! Όταν οι Έλληνες φαίνεται να έχουν ήδη αποφασίσει. Για τον απλό λόγο ότι ο κ. Τσίπρας με την παρέα του, διέψευσαν τις προσδοκίες τους και επιπροσθέτως τους θεωρούν πλέον ως επικίνδυνους!
ΟΙ ..."ΑΛΛΟΙ" θα είναι καλύτεροι; Είναι το ερώτημα που εκτοξεύουν εν είδη ..."ρουκέτας" κάποιοι πολιτικά ανιστόρητοι και παρωπιδάτοι Συριζαίοι. Πιστεύουμε πως ναι! Αν μη τι άλλο, θα είναι σοβαρότεροι! Δηλαδή για κανένα λόγο δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν φαινόμενα τύπου Πολάκη, ούτε και Καρανίκα. Ούτε και δείγματα γαϊδουροσύνης που επέτρεψε τις συμφορές στο Μάτι και στη Μάνδρα, αλλά και ούτε προστασία εξτρεμιστών και "μπαχαλάκηδων", που εκτονώνονται δέρνοντας αστυνομικούς και καίγοντας περιουσίες πολιτών. Έτσι ελπίζουμε, τουλάχιστον...