Η «φούσκα» είναι πλέον τρύπια…

on .

Η φούσκα είναι ωραία μόνον όταν είναι φουσκωμένη γιατί μπορεί να παίζει κανείς μόνος του, αλλά και μαζί με άλλους.
Ωστόσο, η φούσκα απέκτησε μια αρνητική χροιά. Κυρίως όταν πρόκειται για τεχνητή διόγκωση οικονομικού μεγέθους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φούσκα του χρηματιστηρίου;
Φούσκα, ακόμη, χαρακτηρίζουμε κάποιον στον οποίο «επενδύουμε» προσδοκίες, αλλά τελικά διαψευδόμαστε. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας, που αποδείχτηκε φούσκα!
Για την ιστορία, τον διάλεξε ο Αλέκος Αλαβάνος όταν ακόμη ήταν στον Συνασπισμό. Ήταν ο πρώτος που φούσκωσε αυτή τη φούσκα και τον ακολούθησαν και άλλοι. Αλλά με την πάροδο του χρόνου ο Αλαβάνος αντιλήφθηκε το λάθος του και έπαψε να τον «φουσκώνει», ενώ οι άλλοι σύντροφοί του συνέχισαν μέχρι που εκλέχτηκε πρωθυπουργός και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας.
Το πολύ το φούσκωμα έπεσε μέσα στο Μαξίμου, κάτι που συνηθίζεται με τους λεγόμενους αυλοκόλακες. «Πρωθυπουργάρα, είσαι άπαιχτος, άχαστος» και τα τοιαύτα! Και δώσ’ του φούσκωμα τα στήθια του Αλέξη! Έπρεπε να σταθείς κάνα δυο μέτρα μακριά του για να τον δεις κατάματα από το πολύ το κόρδωμα!
Στο φούσκωμα μέρος πήραν βουλευτές και υπουργοί! Φυσούσαν και λιβάνιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ είτε για να αποκτήσουν υπουργικό θρόνο, είτε για να τον διατηρήσουν.
Το φούσκωμα το ανέλαβαν και δημοσιογράφοι των μη συστημικών ΜΜΕ! Αλέξης και ξερό ψωμί! Αν τολμούσε κανείς να τον κρίνει, ομοθυμαδόν έπεφταν επάνω του!
Από το φούσκωμα δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν τα τρολ. Ήταν τόσο πολλά που είναι αδύνατο να τα παρακολουθήσει κανείς όλα. Δεν γνωρίζω αν παρουσίασαν τον Αλέξη και με φωτοστέφανο!
Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν αναφερθώ στο γεγονός ότι το φούσκωμα έτεινε να πάρει τη μορφή προσκυνήματος στην αυλή του Μαξίμου, αφού σε αυτό συμμετείχαν βουλευτές και άλλων κομμάτων, κυρίως περιφερειακών. Γι’ αυτό και οι πλειοψηφίες στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή ήταν φουσκωμένες! Επίσης παράλειψή μου ήταν που δεν κράτησα τον «ύμνο» της κ. Μεγαλοοικονόμου για τον Αλέξη για να τον μνημονεύσω εδώ!
Τελευταία-τελευταία ήρθε το παραφούσκωμα από τον Πολάκη αφενός και από τους συμμετέχοντας στη διευρυμένη Προοδευτική Συμμαχία αφετέρου! Ήταν τέτοιο το φούσκωμα που η φούσκα που λέγεται Αλέξης έσκασε την ημέρα των εκλογών! Έπεσαν όλοι πάνω και φυσούν και ξαναφυσούν για να φουσκώσει η φούσκα! Μάταια όμως. Και τώρα βλέπεις όλους να προσπαθούν να ρίξουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλον! Προσπαθούν ακόμη να μπαλώσουν τη φούσκα, παρόλο που γνωρίζουν ότι «φούσκα μπαλωμένη δεν παίζεται πια»!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣ