Καιρός για επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα!..

on .

 Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΕΜΠΑ, οικονομολόγου

Από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες των παρατάξεων για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χιλιάδες υποψήφιοι -πρωτοφανές!- προσπάθησαν να πείσουν συγγενείς, φίλους και γνωστούς να τους ψηφίσουν. Η φτωχοποίηση του 80% του πληθυσμού της χώρας μας, ίσως βοήθησε για να έχουμε τόσους πολλούς υποψηφίους, με στόχο να καταλάβουν μια θέση εργασίας, δηλαδή το βόλεμα και όχι η προσφορά προς τον τόπο, που θα έπρεπε να είναι πρωταρχικός λόγος. Λέγω ίσως, για να μη με παρεξηγήσουνπολλοί που είχαν και έχουν διάθεση προσφοράς.
Δεν έφταναν οι Αυτοδιοικητικές, είχαμε και Ευρωεκλογές που έγινε «μάχη» για το ποιος θα προταθεί από το κόμμα και ποιος θα εκλεγεί με σταυρό μάλιστα, λόγω των παχυλών μισθών, που ήταν μεγάλο δέλεαρ!
Αφού πέρασαν οι Αυτοδιοικητικές -αν και εδώ αναμένονται παζαρέματα για τα αξιώματα των παρατάξεων που δεν εκλέχτηκαν αυτοδύναμα από την πρώτη Κυριακή- όπως είχα επισημάνει και σε άρθρο μου κατά την ψήφιση του Νόμου ότι θα έπρεπε να ορίζει «αναλογικά τις θέσεις που πρέπει να καταλάβουν οι συνεργαζόμενες παρατάξεις για να μην έχουμε παζαρέματα και συναλλαγές».
Πέρασαν επίσης και οι Ευρωεκλογές, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να πετυχαίνει σαρωτική νίκη όχι μόνο στις Αυτοδιοικητικές, Περιφερειακές, αλλά και στις Ευρωεκλογές μάλιστα με ένα απρόσμενο, απίστευτο ποσοστό διαφοράς από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ των 9,5 ποσοστιαίων μονάδων, γεγονός απογοητευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που... ψάχνεται. Δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα τι έφταιξε, αντί να ζητήσει συγγνώμη γιατί πρόδωσε αυτά που πρέσβευε και δήλωνε, πράγμα απαράδεκτο για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται «Αριστερό»! Αριστερά σημαίνει σύγκρουση και υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάτων και όχι βόλεμα μέσα στην χλιδή της εξουσίας!
Πριν καλά-καλά τελειώσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια, ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις εφτά (7) Ιουλίου 2019, λόγω του κάκιστου αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Κατά την άποψή μου, καλύτερα να τελειώνουμε με τις εκλογές για να ασχοληθούμε με τα φλέγοντα οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα επιβίωσής μας, για τα οποία τελευταία μέρα στη Βουλή σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -οι «εκπρόσωποί» μας- πρόσθεταν τροπολογίες για βόλεμα θυγατέρων, πρώην συζύγων, φίλων και λοιπών συγγενών! Μετά την λαϊκή κατακραυγή αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω τις μισές, τις 34 από το σύνολο των 64 τροπολογιών! Επίσης, ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, των αντιμέτρων δηλαδή της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι 30.000 ευρώ εισόδημα και της μείωσης του συντελεστή φορολογίας από το 22% στο 20%, εκδικούμενος τη μεσαία τάξη όπως ευρέως λέγεται.
Δεν έφταναν όλα τα παραπάνω, έρχεται η «αγαπητή» τρόικα (Ε.Ε) -που έφυγε αλλά για να μείνει στο σβέρκο μας και να μας εξουσιάζει μέχρι το 2060- πυροδοτώντας το κλίμα δηλώνοντας ότι οι παροχές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -αυτοί που μέχρι τώρα τον λιβανίζανε- θα εκτροχιάσει το πρόγραμμα-μνημόνιο. Ο Αλ. Τσίπρας, που μέχρι προχτές όλα καλά λόγια έλεγε για τους «εταίρους» - θεσμούς, άρχισε όπως παλιά να τους κατηγορεί ότι έμμεσα... φροντίζουν, να έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης. Βέβαια θα πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι μόνο αυτός μπορούσε να φέρει τον Μητσοτάκη στην εξουσία με αυτά που έως τώρα έκανε η κυβέρνησή του!
Γεννάται όμως το μέγα ερώτημα: Υπάρχει Έλλην, Ηγέτης, Πρωθυπουργός που θα μπορούσε να συγκρουστεί με το ιερατείο, την ιερά συμμαχία αυτής της Ε.Ε.;
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΟΧΙ!
Τι μέλλει γενέσθαι όμως;
Το μέλλον με αυτά τα μνημόνια που έχουν υπογράψει θα είναι δύσκολο, δυσοίωνο για όλους μας, εάν δεν υπάρξει σύγκρουση και δεν διαλυθεί η Ε.Ε. στα εξ ων συνετέθη, με την βοήθεια των από τα κάτω, ώστε να βρεθεί διέξοδος από την τραγωδία που βιώνουμε τα τελευταία δέκα χρόνια!
Όλες οι αλλαγές, για το καλό και την σωτηρία της ανθρωπότητας, επήλθαν μετά από μεγάλες συγκρούσεις!
Ελπίδα υπάρχει μόνο από τους νέους μας που, επιτέλους, πρέπει να αφυπνιστούν και να αντιδράσουν όπως δικαιούνται για να κερδίσουν το μέλλον που τους ανήκει! Ίδωμεν!
Μακάρι να διαψευστώ και να πάνε καλύτερα τα πράγματα!