ΚΙΝΑΛ: Ο Ευαγγ. Βενιζέλος βγαίνει η… Μπάρμπα μπαίνει!

on .

Η κυρία Γεννηματά, ως τώρα, τα είχε καταφέρει, αρκετά καλά και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν της είχαν έρθει και εύκολα τα πράγματα. Ήταν άθλος για κείνη και το κόμμα της, να έρθει στις εκλογές το ΚΙΝΑΛ, τρίτο στη Βουλή! Και ξαφνικά, σαν «κεραυνός εν αιθρία» πριν χαρεί όλος ο κόσμος, το κατόρθωμα του ΚΙΝΑΛ, πέφτει σα… βόμβα η είδηση, ότι η Φώφη… διώχνει από το κόμμα, τον κύριο Βενιζέλο, λόγω… ειδικού Πολιτικού… βάρους!
Έκρινε η κ. Γεννηματά, ότι, αν έφευγε από το κόμμα ο κ. Βενιζέλος, θα… γύριζαν, ίσως, τα…απολωλά πρώην ΠΑΣΟΚάκια, που υπουργοποιήθηκαν ή για διάφορους λόγους ξεπουλήθηκαν στον κ. Τσίπρα. Και ο κ. Βενιζέλος από τους ιδρυτές και τα πρώτα τη τάξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πολιτικός που κοσμούσε το Κοινοβούλιο επί τριάντα τέσσερα χρόνια, και σήκωσε στην πλάτη του το πολιτικό βάρος άπειρων δύσκολων πολιτικών καταστάσεων, για ολόκληρη τη χώρα, ήταν το…. βαρίδι (!) που έπρεπε να φύγει, για να μπουν τα… ανεμόφυλλα (!) στο κόμμα του ΚΙΝΑΛ. Αυτά φυσικά δεν έχουν κανένα βάρος και δεν ενοχλούν κανέναν ούτε έχουν καμιά δυσκολία, να πάνε όπου τα καλούν και όπου τα πάει ο… άνεμος.
Και η πρώτη κρούση, η πρώτη πρόσκληση της Προέδρου, κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τις προχτεσινές ειδήσεις και την παρουσία της κ. Βάνας Μπάρμπα, στην τηλεόραση στο Σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ήταν προς την κ. Μπάρμπα, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής, στο ΚΙΝΑΛ, κατά τις προσεχείς εκλογές.
Μακάρι να της βγει σε καλό της κ. Γεννηματά η… αποκοτιά της να διώξει ένα τέτοιο κεφάλαιο από το κόμμα της και κυρίως από την Ελληνική Βουλή, η οποία δυστυχώς φτώχυνε, σίγουρα, ήδη από προχτές!
Και είναι πολύ θλιβερό να χάνονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τέτοια μυαλά και τέτοια αναστήματα, δεδομένου ότι, από τους 300 είναι ελάχιστοι, κάθε φορά, αυτοί που έχουν τη στόφα του εκλεκτού πολιτικού!
Τούτη, η τελευταία αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, από τη Βουλή, είναι τόσο συγκλονιστική και τόσο άδικη και ανερμήνευτη, που εξέπληξε δυσάρεστα όλο τον Ελληνικό λαό, όπου κι αν πρόσκειται πολιτικά, ο καθ’ ένας μας, γιατί τα μεγάλα πολιτικά αναστήματα που άρχουν με την αξία τους στη Βουλή δεν τα αμφισβητεί κανείς και τα αναγνωρίζουν και τα σέβονται οι πάντες, είτε συμφωνούν μαζί τους είτε όχι.
Πόσες φορές δε νοιώσαμε φτωχότεροι όταν έλειψαν από τη Βουλή, μεγάλα πολιτικά Αναστήματα και ρήτορες, όπως ο Ηλιού, ο Κύρκος, ο Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Σπύρος Μαρκεζίνης ή ο τελευταίος μεγάλος πολιτικός, που έφυγε από τη ζωή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Αυτή τη θλίψη και αυτό το θλιβερό συναίσθημα της… φτώχειας και της ανησυχίας, νοιώσαμε, πιστεύω, όλοι οι Έλληνες προχτές, όταν μέσα σε μια…. κολοβή Βουλή, ο κ. Βενιζέλος αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο για να γίνει ένας… ενεργός πολίτης!
Συγχαρητήρια κυρία Γεννηματά! Διώξατε έναν Βενιζέλο και φέρατε στο κόμμα σας, μια Βάνα Μπάρμπα! Προσθέσατε έναν άθλο, στην αρχηγία σας! Συγχαρητήρια!

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ