Εκτροχιασμός...

on .

Σε προεκλογική τροχιά, μπήκε η Ελλάδα, στις 10 Ιουνίου, για τις Εθνικές εκλογές! Το είπαν στις ειδήσεις...
Καλά δεν ξέρουν, πως η χώρα, βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, μια ολόκληρη τετραετία;
Κάθε φορά που εκλέγεται η κυβέρνηση, ξεκινάει η εκάστοτε αντιπολίτευση, τον αγώνα για την... πτώση της!
Και εξ αιτίας της μεγάλης προεκλογικής τροχιάς, ...εκτροχιάζεται η ελληνική οικονομία, η παιδεία, η Υγεία και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία!
Επιτέλους, το εκλογικό βαγόνι, να μπαίνει στις ράγες, για μια ολόκληρη τετραετία! (μάλλον παραμένει... ευσεβής πόθος!)
- Μέσα λοιπόν στο κατακαλόκαιρο, συνεχίζεται η γιορτή της Δημοκρατίας!
Θα ακούσουμε πολλά, λογικά και παράλογα, ανάμεσα στις πάμπολλες υποσχέσεις, των υποψηφίων βουλευτών, προς τους ψηφοφόρους της 7ης Ιουλίου! Ήδη ξεκίνησαν...
- Πολύτεκνος πατέρας, ζήτησε από υποψήφιο βουλευτή της περιοχής του, να «τακτοποιήσει» σε καλή θέση του Δημοσίου, ένα από τα οκτώ παιδιά του, που διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου και διδακτορικό! Και ο ίδιος, είναι σε θέση, να του εξασφαλίσει εκατοντάδες σταυρούς! (...Πέντε φίλους πολύτεκνους, αν έχει, το πρόβλημα, λύθηκε...)
- Ο πολιτευτής, του είπε, με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει:
Αμέσως... μετά την εκλογή μου, θα τακτοποιήσω το παιδί, στην υπηρεσία... καθαριότητας της Βουλής και μετά, ο δρόμος... είναι ανοιχτός! Με μία... ωραία μετάταξη, θα τον βάλω στο καλύτερο γραφείο της Βουλής!
- Ανοίγοντας η όρεξη στον πολύτεκνο πατέρα, θέλησε να βολέψει και το δεύτερο παιδί, που όμως είχε μόνο... πτυχίο Δημοτικού!
- Και ο... αθεόφοβος πολιτικός, βρήκε τη λύση, δίνοντάς του πειστική υπόσχεση! Του είπε:
Επειδή ο γιός σου, δεν διαθέτει πολλά προσόντα, θα τον βάλω στη Βουλή, να αλλάζει τα ποτήρια νερού, στους ομιλητές του Κοινοβουλίου! Αρκεί να κάνει, ένα χρόνο... προϋπηρεσία σε καφετέρια, για εξάσκηση!
Για να μην... τα κάνει μούσκεμα!
- Τι τραβάει ο κοσμάκης, με την ανεργία και ο κάθε πολιτευτής, με την υποσχεσιολογία...
- Ο υποψήφιος βουλευτής, έταξε και άλλα, στους άνεργους νέους! Τους είπε: Η «χτυπημένη» από ανεργία Ήπειρος, μπορεί πλέον να αισιοδοξεί! 50 νέες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν, από την καλλιέργεια, στην περιοχή μας, της φαρμακευτικής κάνναβης! Και ένας ψηφοφόρος, συμπλήρωσε:
Απλά, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, έτσι ώστε, αν τυχόν οι 50 εργαζόμενοι... «μαστουρωθούν», να τους αντικαταστήσουν, με άλλους άνεργους, για να μη μειωθεί η παραγωγή της κάνναβης!
- Εκτός εάν υπάρξουν, ισχυρά κίνητρα, κυρίως οικονομικά και δεν χρειάζεται, οι εργαζόμενοι στην επιχείριση, «να... παίρνουν δουλειά για το σπίτι»!
- Ελλάδα των ανέργων και της έλλειψης... των έργων!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.