Οι μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να σώσουν τον Αλ. Τσίπρα!

on .

 Σκέπτομαι πόση σοφία και πόση διορατικότητα μπορούν να κρύβουν οι παροιμίες του λαού μας! Κι αυτή που μου ‘ρχεται τούτες τις μέρες στο μυαλό και την... επεξεργάζομαι, είναι η παροιμία, για τα μυστικά, που έφαγαν τον Αλή Πασά». Αλλά φοβάμαι, ότι αυτά τα... πολιτικά μυστικά, πολλές φορές τρώνε κι ολόκληρους λαούς όπως π.χ. μπορούν να φάνε ή να κάνουν ότι θα φάνε, όλο τον Τουρκοκυπριακό λαό! Ποιά μυστικά; Αυτά ντε, που ειπώθηκαν μεταξύΕρντογάν και Τσίπρα, στο περιβόητο εκείνο ταξίδι του Πρωθυπουργού μας στην Τουρκία που κανείς δεν ήξερε, ούτε γιατί έγινε, ούτε τι συζητήθηκε μεταξύ τους, ούτε τι συμφωνίες κλείστηκαν, και με τι όρους και για ποιούς χρόνους έγιναν σε κείνο το γνωστό - άγνωστο δίωρο των δύο πολιτικών αρχηγών.
Τι κι αν φώναζε η έρημη η αντιπολίτευση για... φανερή διπλωματία; Ποιός την άκουγε και ποιός νοιάζονταν για τέτοιες... Δημοκρατικές λεπτομέρειες; Ο Τσίπρας είναι... Μακιαβέλι! και πιστεύει στο δόγμα του: "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" κι όποιος δεν με πιστεύει ας θυμηθεί το ξεκίνημά του το πολιτικό, το στόχο του τον πρωθυπουργικό, τις υποσχέσεις και τα ψέματά του για να φτάσει σ' αυτόν και θα με δικαιώσει και για τον Μακιαβελισμό του και για τις... βάσιμες υποψίες μου, όπως και πολλών άλλων Ελλήνων, πιστεύω, που εκτιμούν την πολιτική κατάσταση των ημερών σε σχέση φυσικά με το χρόνο των εθνικών μας εκλογών και τη σκόπιμη παραμονή του στην Πρωθυπουργία της Χώρας!
Ήξερε πολύ καλά ότι σήμερα, θα του ήταν πολύτιμη! Και φυσικά, την αξιοποιεί δεόντως ο κ. Τσίπρας την πρωθυπουργία, αντί του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, όπως θα έπρεπε σε δημοκρατικές χώρες για να διεξαχθούν οι εκλογές κατά τεκμήριο ομαλά και έντιμα!
Αλλά ο κ. Τσίπρας μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ουδεμία διάθεση έχει να ακολουθήσει την… πεπατημένη της Δημοκρατίας, περί υπηρεσιακών κυβερνήσεων, για να είναι και κατά τεκμήριον αδιάβλητες οι εκλογές. Καθόλου, δεν τον αφορούν και φαίνεται να μη τον ενδιαφέρουν οι… αναχρονιστικές συνταγματικές διαδικασίες! Γι’ αυτό και συνεχίζει απρόσκοπτα, το κυβερνητικό του έργο σε μια ανύπαρκτη Βουλή φέροντας στα… μέτρα του, τους συνταγματικούς τύπους!
Αλλά, πιστεύουμε πως όλες αυτές οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγει δεν θα τον σώσουν, γιατί πάλι ο σοφός λαός λέει: «Ο Ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο άντε, την πρώτη τετραετία, χαίρεται»! Δυστυχώς για κείνον και ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό.