Για να έχει και η Ήπειρος ισχυρή εκπροσώπηση!..

on .

Δυνατή Ελλάδα με αδύναμη κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει. Ούτε, βεβαίως, και ισχυρή Ήπειρος με ανίσχυρους εκπροσώπους στα κέντρα εξουσίας… Είναι λοιπόν επιβεβλημένο οι πολίτες, οι Ηπειρώτες, οι Γιαννιώτες στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να επιλέξουν τους καλύτερους! Αλλά και τους πιο δυναμικούς, τους πιο ισχυρούς για να εκπροσωπήσουν την πολύπαθη ακριτική Ήπειρο στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, στο Ναό της Δημοκρατίας, όπου λαμβάνονται οι πιο σημαντικές αποφάσεις, καθοριστικές για τη ζωή μας και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας.
Ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Τασούλας (φωτό) ήταν ο μοναδικός Νεοδημοκράτης εκλεγμένος βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων, που σήκωσε εξ ολοκλήρου και επιτυχημένα άσκησε το αντιπολιτευτικό του έργο, στα δύσκολα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απέναντί του τέσσερις (!) Συριζαίοι βουλευτές και μάλιστα οι δυο εξ αυτών σε κυβερνητικά πόστα (Υφυπουργός-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος).
Ο Κώστας Τασούλας και σ’ αυτή την αντιπολιτευτική θητεία του απέδειξε ότι, όχι μόνο μπορεί επάξια και δυναμικά να εκπροσωπήσει τα Γιάννενα και την Ήπειρο, στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά να αποτελέσει και το κύριο σημείο αναφοράς στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, όπως το επέτυχε και ως γεν. εισηγητής της Ν.Δ., κατά τη μακρά συζήτηση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Αφορμή για τις σημερινές επισημάνσεις, μας δίνει η νέα εντυπωσιακή παρουσίαση του Κώστα Τασούλα σε πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, με συνεντεύξεις (ολοσέλιδη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» του Σαββάτου) και χθες με εκτεταμένες αναφορές και σχόλια στις Κυριακάτικες εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», και άλλες. Και σ’ αυτά τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις, με έμφαση αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του Γιαννιώτη πολιτικού σε κάποιο νευραλγικό πόστο στη νέα του κυβέρνηση. Είτε σε σημαντικό Υπουργείο, είτε –και το πιο πιθανό- ως Πρόεδρο της Βουλής, κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, μετά αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
Ανεξάρτητα όμως από το «τι μέλλει γενέσθαι», ο Κώστας Τασούλας από καιρό αποτελεί πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για την Ήπειρο. Και αυτό το δημιούργησε ο ίδιος με την σχεδόν 20ετή εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και κατά την θητεία του στα Υπουργεία Πολιτισμού και Άμυνας. Αλλά και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έβαλε για μια τετραετία την σφραγίδα του, ως ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους Κηφισιάς. Γι’ αυτό και σήμερα, με βεβαιότητα μπορεί κανείς να πει ότι είναι ο πλέον έμπειρος και ισχυρός πολιτικός, που επάξια θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Ήπειρο σε μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, να αποκτήσει δηλαδή και η Ήπειρος μια δυνατή φωνή που θα υπολογίζεται στα αθηναϊκά κέντρα εξουσίας, θα πρέπει όχι μόνο ο Κώστας Τασούλας να επανεκλεγεί με ισχυρή εντολή εκπροσώπησης, αλλά και η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει αυτοδύναμη και σταθερή Κυβέρνηση.
Στο χέρι λοιπόν όλων ημών των Γιαννιωτών είναι, αυτό να γίνει πράξη! Μένει να αποδειχθεί και στις κάλπες της Κυριακής.