Εκλογές-ορόσημο με πολλές προσδοκίες για το μέλλον!

on .

ΣΚΛΗΡΥΝΕ" λίγο η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων, εν όψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης, αλλά δε χάλασε κι ο κόσμος! Ίσως έτσι μάθαμε περισσότερα για τα προγράμματα και τις προθέσεις τους, κυρίως των δύο μονομάχων, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως ενδιέφερε τη Ν.Δ, αφού φιλοδοξεί να αναμετρηθεί με το παρελθόν και το μέλλον, το δικό της και της χώρας. Μιας χώρας πτωχευμένης και λεηλατημένης...

ΒΕΒΑΙΩΣ, το κυβερνών κόμμα, επί της ουσίας δεν είχε κάτι καινούργιο να πει, δεδομένου ότι έχει περιέλθει προ πολλού

σε κωματώδη κατάσταση, αφού όμως πρώτα έριξε σε κώμα την Ελλάδα. Που και που αφυπνίζονταν δείχνοντας την αγωνία του, ανήμπορο όμως να αντιδράσει, αλλά όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής. Νομοτελειακή εξέλιξη! Από την οποία δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση η "πρώτη φορά Αριστερά" - και τελευταία να είναι!
ΑΥΡΙΟ ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη, όσο κι αν πάλεψε ο κ. Τσίπρας. Και για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, έκανε ό,τι μπορούσε. Πήρε πάνω του τον αγώνα και όποιο ποσοστό διατηρήσει θα οφείλεται σε εκείνον. Σε κανέναν άλλο! Χρησιμοποίησε βεβαίως όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Διαστρέβλωσε, προσέβαλε, διέσυρε, παρέστησε τον αφελή, τον παραπλανημένο, τον αγωνιστή, τον επαναστάτη, τον νοικοκύρη και τον... κακομοίρη! Όλα τα έκανε...
ΑΠΟ τη Δευτέρα πρέπει να αρχίσει μία νέα περίοδος για την Ελλάδα, για μία νέα πορεία. Έτσι ελπίζουμε δηλαδή, διότι αλλιώς η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτε άλλο, στον αιώνα τον άπαντα, που λένε. Είναι η τελευταία της ευκαιρία για ανάκαμψη, μαζί και για τη φιλελεύθερη παράταξη να αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλύτερα από τους ...μαθητευομένους μάγους της Αριστεράς. Διότι αν πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια συνταγή, έστω και με παραλλαγές, τότε άδικες οι προσδοκίες ότι κάτι καλύτερο θα ξημερώσει.
ΓΙΑ να ακριβολογούμε, επρόκειτο για "ιμιτασιόν" Αριστερά κι αυτό έκανε χειρότερα τα πράγματα. Ένα μίγμα από χασομέρηδες ψευτοδιανοούμενους, μπαχαλάκηδες και πρώην Πασοκοπρασινοφρουρούς, διψασμένους για χρήμα και εξουσία. Αυτό το συνονθύλευμα ασελγούσε, ως τυμβωρύχος, επί του πτώματος της Ελλάδας επί τέσσερα χρόνια και τώρα απαιτεί να του αναγνωρίσουμε ...ελαφρυντικά, επειδή έτρεφε ψευδαισθήσεις!
ΤΑ έχουμε πει αυτά, πιο αναλυτικά, σε προηγούμενα άρθρα. Κανένα ελαφρυντικό! Ούτε για εκείνους που αποχώρησαν από το ΑριστεροΑκροδεξιό μέτωπο, μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Ούτε και για εκείνους που έφυγαν λίγο πριν από το τέλος! Μαζί χάραζαν την ολέθρια πολιτική του πρώτου εξαμήνου, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα οριστικής και ατάκτου χρεοκοπίας. Μαζί έκλεισαν τις τράπεζες και μαζί εξαπάτησαν τους πολίτες της Ελλάδας. Μαζί ξεπούλησαν και το όνομα της Μακεδονίας.

***
ΑΥΡΙΟ όμως καλούμαστε να επιλέξουμε. Την αλλαγή σελίδας ή την παραμονή σε μία αρρωστημένη κατάσταση, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες. Η αγορά ασφυκτιά. Οι μικρομεσαίοι αφανίζονται. Η οικονομία εν γένει, παρά τους Συριζαίϊκους πανηγυρισμούς, δεν γεννά καμιά αισιοδοξία προοπτικής. Τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην πιο επικίνδυνη καμπή. Οι πειραματισμοί στον τομέα της Παιδείας, την οδηγούν σε διάλυση, ενώ οι προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, απειλούν την ίδια την υπόσταση της Δημοκρατίας.
ΔΥΝΑΤΗ κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως η χώρα. Με σαφές πρόγραμμα, καθαρή "φυσιογνωμία" και σοβαρότητα. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε από φαιδρότητες και δήθεν ..."αφέλειες". Πιστεύουμε ότι η Ν.Δ. είναι εκείνη που μπορεί να μετουσιώσει σε πράξη τις προσδοκίες των πολιτών, για μία ομαλή πορεία προς την ανάπτυξη. Έτσι τουλάχιστον ελπίζει η πλειοψηφία, η οποία κουράστηκε να πληρώνει τα "μαλλιοκέφαλά" της και προκοπή να μην βλέπει.
ΠΡΕΠΕΙ να θυμάται ο κ. Μητσοτάκης ότι ανέλαβε δεσμεύσεις εξόδου της χώρας από το αδιέξοδο τούνελ. Το λέμε διότι οι πολίτες δεν θα τις λησμονήσουν. Διαβεβαίωσε για ισονομία και ισοπολιτεία. Για μεταρρυθμίσεις. Για ένα σύγχρονο κράτος. Ας του δοθεί, λοιπόν, η δυνατότητα μιας ισχυρής κυβέρνησης, για την υλοποίηση του αναγεννητικού του προγράμματος. Το γνωρίζουμε, υπάρχουν παράπονα για πρόσωπα στα οποία έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα να δοκιμαστούν στον εκλογικό στίβο ή και για αλλά ότι κακώς επιλέχτηκαν. Ας τελειώσει η μάχη για την μεγάλη αλλαγή και μετά έχουμε το χρόνο να τα δούμε όλα...