Δεν ξεκολλούν από τις καρέκλες και στην Ήπειρο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

on .

 ΕΙΚΟΣΙ ημέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα που θα επιτρέψουν στη χώρα να αποτινάξει το άγος της τετραετούς διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που την κατέστησαν ανυπόληπτη και έρμαιο των εξτρεμιστών της Αριστεράς. Αντιδρούν βεβαίως εκείνοι που ασελγούσαν επί της ευπρέπειας και εν τέλει της Δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να πτοήσει τη νέα κυβέρνηση, που επιβάλλεται να προχωρήσει τάχιστα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
ΑΥΤΟ ακριβώς είναι και το μέγα θέμα, δηλαδή με ποιούςθα κάνει τις αλλαγές. Το λέμε διότι διαπιστώνουμε ότι πολλοί εκ των ανθρώπων της απελθούσης κυβέρνησης, δεν προτίθενται να αφήσουν τις θέσεις τους! Έχουν στρογγυλοκαθίσει σε αυτές και δε λένε να ξεκολλήσουν, ως να τους ανήκουν! Αποδεικνύουν ότι ελάχιστα ενδιαφέρονται για ό,τι αφορά την ευθιξία και την ιδεολογία, για την οποία όποτε τους βολεύει διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ομιλούντες για το δήθεν ...ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό το οποίο επικαλούνταν κάθε φορά που ασχημονούσαν.
ΤΕΤΟΙΑ φαινόμενα παρατηρούνται και στα Γιάννινα, στην Ήπειρο γενικότερα, κυρίως στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Επί παραδείγματι, οι διοικήσεις των νοσοκομείων παραμένουν στις θέσεις τους! Πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της η νέα πολιτική ηγεσία; Με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ , του κ. Πολάκη εν προκειμένω; Και καλά, η νέα κυβέρνηση δεν πρόλαβε να ασχοληθεί ακόμη μαζί τους, εκείνοι όμως πώς δέχονται να ακολουθούν εντολές από τους ..."άλλους", αυτούς που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζαν μάλλον ως εχθρούς; Προφανώς δεν τους ενοχλεί, αρκεί να εισπράττουν τους μισθούς τους, χωρίς να θεωρείται βέβαιο ότι δε θα υπονομεύουν την προσπάθεια αλλαγής.
ΝΑ γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Τσίκαρης, δε φαίνεται να σκέπτεται να παραιτηθεί. Το ίδιο και ο του "Χατζηκώστα" κ. Καρβούνης, αλλά και οι συνάδελφοί τους των άλλων νοσοκομείων της Ηπείρου! Μάλιστα δε ο κ. Καρβούνης με το Δ.Σ , πανηγυρίζει για την ολοκλήρωσή του ...πάρκινγκ του Νοσοκομείου, πλέκοντας το εγκώμιο του ...πολιτικού του αντιπάλου (;) κ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη της Ηπείρου! Γεγονός που πολλοί ερμηνεύουν ως αναζήτηση ..."σωσιβίου", αφού άλλωστε ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους Συριζαίους, οι οποίοι τον υπερψήφισαν!
ΔΕΝ είμαστε σίγουροι, αλλά νομίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις τον Μάιο ανανέωσε τις συμβάσεις των επικεφαλής των νοσοκομείων, οπότε η νέα κυβέρνηση ή θα πορευθεί με αυτούς ή πρέπει να τους αποζημιώσει! Οπότε, αποδεικνύεται ότι νοιάζονται για τα χρήματα κι όχι για τον τόπο κι άλλα τέτοια ...ανούσια. Να τους πούμε ότι αρκετά ...κουράστηκαν για το ...καλό μας και να πάνε στην ευχή της Παναγίας, σίγουρα δε θα μας ακούσουν. Όπως κι αν τους μιλήσουμε για ευθιξία! Η εξουσία και το χρήμα είναι από εκείνα που δύσκολα αποχωρίζεται κάποιος, αλλά όλα έχουν τέλος. Αυτό, όσο κι αν τους στενοχωρεί, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.
ΕΧΟΥΜΕ, όμως, κι άλλους ...καρεκλοκέντραυρους. Δείτε τον Πρόεδρο του Φορέα Προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, τον πρώην δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο και τα μέλη του Δ.Σ.. Όπως προκύπτει, από δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, δεν προτίθεται να παραιτηθεί! Διορίσθηκε, είπε, με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, οπότε αν θέλει να τον αντικαταστήσει -συμπλήρωσε- η νέα κυβέρνηση, ας φτιάξει νέο νόμο!!! Ναι, είναι εκείνος που πρότεινε να πληρώνουν οι Γιαννιώτες 50 - 60 ευρώ το χρόνο (σαν να μη φτάνουν όσα πληρώνουν για το Δήμο και τις κάκιστες υπηρεσίες που παρέχει ), για τη ...σωτηρία της λίμνης, ως εισφορά υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης (ΔΕΛΙ), που όμως επί της ουσίας δεν υπάρχει!
ΘΑ ΒΡΕΙ το ..."δρόμο" ο κ. Φίλιος. Ξέρει από αυτά. Δεν έχει καμιά σημασία αν είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ούτε αυτή η ιδιότητα τον εμπόδισε να στηρίξει δημοσίως τον κ. Μωυσή Ελισάφ, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, πολεμώντας τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάζαρο Νάτση και ουδείς τον ενόχλησε για την πολιτικά ανήκουστη πράξη! Μάλλον πρόκειται γιά "προστατευόμενο είδος", που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ατιμωρητί! Αυτά όμως αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς να ρωτήσουμε: Ο κ. Φίλιος εξακολουθεί να είναι ακόμη επικεφαλής - συντονιστής και των "δομών" των Ιωαννίνων, για τους πρόσφυγες - λαθρομετανάστες; Μάλλον, διότι τόσο καιρό δεν μάθαμε για αντικατάστασή του.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλοι, που κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη στις 7 Ιουλίου. Όπως οι Πρόεδροι με τα Δ.Σ και των άλλων Φορέων Προστασίας διαφόρων περιοχών της Ηπείρου -που δεν είναι και λίγοι. Όχι ότι μπορούν να επηρεάσουν τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα μπορέσουν να την εφαρμόσουν στους τομείς τους. Δεν είναι θέμα ρεβανσισμού η αντικατάστασή τους, αφού δεν παραιτούνται. Δεν δείχνει τέτοιες προθέσεις η κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι μόνο και μόνο θέμα πολιτικής τάξης και πολιτικής ηθικής. Από αυτή με την οποία δεν είχε καμιά σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ.