Η υποκρισία και το θράσος της ...έκπτωτης Αριστεράς!

on .

 ΔΕΝ συνηθίζουμε να εκθειάζουμε κυβερνητικά επιτεύγματα, ουδέ να ασκούμε κριτική στην αντιπολίτευση. Παρεκκλίνουμε του κανόνα σήμερα διότι το επιβάλλουν οι εξελίξεις και προ παντός η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τόσο των απλών ψηφοφόρων, αλλά του πρώην πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, πρώην υπουργών και πολλών μεγαλοστελεχών της πάλαι ποτέ ..."πρώτη φορά Αριστεράς". Αυτής που μετέτρεψε τη χώρα σε υποτελή των δανειστών, με το τελευταίο και πλέον καταστροφικό μνημόνιο και περίγελω της οικουμένης. Αυτής της Αριστεράς, που αποεξαθλίωσε τους Έλληνες πολίτες και άνοιξε τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών. ΕΚΠΛΗΣΣΕΙτο μέγεθος της υποκρισίας τους, με αποτέλεσμα να γίνονται καταγέλαστοι. Κι αυτό διότι όταν ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ για ...λαϊκισμό, είναι σαν να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Όπως κι όταν ομιλεί για... θεσμική εκτροπή, επειδή ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στις αρμοδιότητές του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ και επιπροσθέτως επειδή στελέχωσε σε χρόνο ρεκόρ υπουργεία, γενικές γραμματείες κι άλλες θέσεις ευθύνης!
ΣΤΗΝ ίδια "γραμμή" και οι συνεργάτες του, πρώην και νυν. Οι οποίοι ανερυθριάστως ομιλούν για ...αναβίωση του κράτους της Δεξιάς, ως να μην έπρεπε ο πρωθυπουργός να πράξει το αυτονόητο, να τοποθετήσει σε καίρια πόστα ανθρώπους με τους οποίους θα μπορέσει να διοικήσει και εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο τον ψήφισε η πλειοψηφία των Ελλήνων! Τον μέμφονται, δηλαδή, επειδή έκανε ό,τι όλοι σοβαροί ηγέτες οργανωμένων κρατών, διατηρώντας φυσικά για τον εαυτό του το δικαίωμα του ελέγχου. Μα, αν δεν ασκούσε τις εξουσίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους, θα ήταν επίορκος!
ΤΟΥΣ λείπει η εξουσία! Έχουν κιόλας στερητικό σύνδρομο, με αποτέλεσμα να παραληρούν και να παραλογίζονται! Λαϊκισμός δεν είναι η συνέπεια λόγων και έργων, η υλοποίηση των δεσμεύσεων, η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους και η επαναπόκτηση του απωλεσθέντος κύρους της χώρας. Λαϊκισμός ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πριν του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που άλλα σκέφτονταν, άλλα έλεγαν κι άλλα έπρατταν. Όπως τους βόλευε! Όπως νόμιζαν, ότι μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία, υπογράφοντας κατάπτυστες συμφωνίες, απεμπολώντας εθνικά συμφέροντα και φτωχοποιώντας το λαό.
ΕΙΝΑΙ θρασείς! Διότι μόνο έτσι εξηγείται που εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης, επειδή καταργεί ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς που δεν τα δικαιούνταν ή επειδή αποφυλακίζονται κακοποιοί κάνοντας χρήση του νόμου, τον οποίο εκείνοι ψήφισαν! Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Κορκονέα, του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει τον νεαρό Γρηγορόπουλο στην "εξέγερση" του 2008, όταν σχεδόν κάηκε η Αθήνα. Είναι και ανόητοι, διότι πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν έχουν μνήμη! Που όμως ενθυμούνται πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε την ΕΡΤ, ως παραμάγαζό του, ως κομματικό φέουδο.
ΑΛΛΑ, λαϊκισμός και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η βελτίωση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικές ελαφρύνσεις; Σίγουρα όχι και βεβαίως δε λύνονται ούτε έτσι, ούτε κι αμέσως τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στα χρόνια της Αριστερής επιδρομής στο κράτος, που το θεώρησαν ...λάφυρο! Έτσι ώστε ασύδοτοι οι Αριστεροί εξτρεμιστές αλώνιζαν στη χώρα, μεταβάλλοντας και τα πανεπιστήμια σε χώρους έκνομης δράσης, εν ονόματι του ...πανεπιστημιακού ασύλου! Ναι, αυτού που ορθώς θα καταργήσει η νέα κυβέρνηση. Άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι άλλο ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών και εκρηκτικών και ορμητήρια αναρχικών.
ΟΜΩΣ, η κορυφαία έκρηξη υποκρισίας και λαϊκισμού, σημειώθηκε με την περίπτωση της άρσης της ασυλίας και παραπομπής στη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού, του γνωστού τοις πάσι κ. Πολάκη. Και εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν λυσσαλέα, λέγοντας βλακείες. Πανικός! Επικαλούνταν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που τον θεωρούσαν κατάπτυστο, αρνούμενος ο υβριστής των πάντων και υποκλοπέας τηλεφωνικών συνομιλιών, να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, λέγοντας και το προσβλητικό για κάθε πολίτη ..."θέλουν να με δικάσουν όπως τους απλούς πολίτες"!
ΔΗΛΑΔΗ ο κ. Πολάκης θεωρεί τον εαυτό του πολίτη με δικαιώματα που δεν πρέπει να έχουν οι... "άλλοι" πολίτες, ότι αυτός πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης επειδή ήταν υπουργός, προ παντός δε διότι είναι λέει Αριστερός και έχει εκείνο το ρημάδι το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα"!
Το έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι σε μία δημοκρατία δε δικαιούται ιδιαίτερης προστασίας κανένας. Η ισονομία είναι Συνταγματική επιταγή από την οποία ουδείς εξαιρείται. Να καταργηθεί λοιπόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που επιτρέπει τη διάπραξη μέχρι και εγκληματικών πράξεων κι ακόμη να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, έτσι όπως ισχύει. Όλα τα άλλα μαζί και οι άναρθρες κραυγές των πρώην Αριστερών εξουσιαστών, είναι ιστορίες για αγρίους.