ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ…

on .

● Η βαρηκοΐα, είναι μία πάθηση, που μπορεί να εμφανιστεί, σε όλες τις ηλικίες.
Στις μεγαλύτερες, το φαινόμενο είναι σύνηθες…
Από τη μία πλευρά, οι… βαρήκοοι, μη ακούγοντας κάποιες ειδήσεις, με τις οποίες «βομβαρδίζεται» ο σύγχρονος άνθρωπος, μάλλον κέρδος έχουν!
Όταν όμως, τρεις γέροντες, αυτής της πάθησης, ακούνε στο καφενείο του χωριού μία είδηση, της… προσδίδουν τρεις διαφορετικές εκδοχές, λόγω μειωμένης ακοής…
Και τότε γίνεται, το έλα να δεις!
Τις προάλλες λοιπόν, ειπώθηκε κατά κόρον από την τηλεόραση, η είδηση, πως κάποιοι συνταξιούχοι, παίρνουν σύνταξη 24.000 Ευρώ!
(Καλά, τους τα έδωσε ο Κατρούγκαλος, αλλά και αυτοί, πώς…τα πήραν απ’ το γκισέ της τράπεζας; Τα πήραν με τα… χέρια και τα κάναν’ μασούρια!)
Το θέμα όμως είναι, πως για τους τρεις βαρήκοους γέροντες, η είδηση είχε διαφορετική ερμηνεία…
Ο πρώτος, με τα περισσότερα… ακουστικά προβλήματα, αντιλήφθηκε, πως τα 24.000 ευρώ ο συνταξιούχος, τα έπαιρνε, μέσα σε ένα χρόνο! (οπότε σου λέει, λίγο το κακό…)
Ο δεύτερος, που άκουγε μόνο, ό,τι… τον συνέφερε, κατάλαβε το σωστό! Ότι δηλαδή ο συνταξιούχος, εισέπραττε σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!
(Αυτός έπρεπε να πηγαίνει στην τράπεζα, για είσπραξη με… καροτσάκι!)
Ο δε τρίτος, που άκουγε μόνο… τη σειρήνα του χωριού, όταν χτυπούσε δυνατά για… δοκιμαστικό συναγερμό, ερμήνευσε την είδηση πολύ… επικίνδυνα, σε σημείο που θα είχαμε σίγουρα, παρέμβαση της Τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ! Ότι δηλαδή, ο συνταξιούχος έπαιρνε 24.000 ευρώ, … την ημέρα!
Όμως, τον… καθησύχασαν οι δύο πρώτοι, λέγοντάς του:
Αυτή ήταν… η αρχική σκέψη του Κατρούγκαλου, για 24.000 ευρώ την ημέρα, αλλά μετά από νέα… υπουργική σύσκεψη, τα 24 χιλιάρικα, έγιναν μηνιάτικο! (Πάλι καλά…)
Τελικά, ακούς τέτοιες ειδήσεις και λες στους βαρήκοους γέροντες:
Είστε μια χαρά και… μην ακούτε κανέναν!
Κι εμείς, με αυτά που ακούμε, καλύτερα… να βουλώσουμε τα αυτιά μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.