Σαν έτοιμος από καιρό!..

on .

 Σ’ αυτό, πιστεύουμε, συμφωνούν όλοι οι Έλληνες σήμερα, ότι ποτέ πριν την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είχαμε δει Κυβέρνηση έτοιμη να κυβερνήσει το Κράτος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ή καλύτερα από την ορκωμοσία της ήδη.
Ολόκληρη η Κυβέρνηση, με Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γεν. Γραμματείς, ήταν έτοιμη να αρχίσει δουλειά, όπως είχε υποσχεθεί και προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, από την επομένη της ορκωμοσίας της. Ούτε άδειες, ούτε περίοδο χάριτος για ξεκούραση μετά τις εκλογές, ούτε ανάπαυλα, και εφησυχασμό. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό αυτοδυναμία και ο λαός

του την έδωσε, γιατί πίστεψε στην ειλικρίνειά του, στην ετοιμότητά του και τη δυνατότητά του να κυβερνήσει πολύ καλύτερα τη χώρα από τους άλλους Πολιτικούς Συνδυασμούς.
Και ήδη από τις πρώτες μέρες φάνηκε η δυναμικότητα, η αποφασιστικότητα, η σύνεση, η εργατικότητα και η συνέπεια των λόγων και των υποσχέσεων του κ. Μητσοτάκη.
Τα Νομοσχέδια έτοιμα, μελετημένα μέχρι λεπτομέρειας, κατατίθενται στη Βουλή χωρίς ανούσιες χρονοτριβές και καθυστερήσεις υστεροβουλίας και μικροπολιτικής.
Πνέει στην Κυβέρνηση και στη χώρα ολόκληρη ένας αέρας καθαρότητας, δημιουργίας, και μιας βάσιμης ελπίδας, ότι κάτι θα αλλάξει επιτέλους στην Ελλάδα.
Οι Κυβερνώντες θα δουλεύουν έντιμα και δυνατά, για το γενικό καλό. Οι Νόμοι του Κράτους θα τηρούνται και πρώτα από τους βουλευτές. Η αξιοκρατία, θα βρει επί τέλους τη θέση της και στην Ελλάδα.
Θα βλέπουμε στους δρόμους και τις γειτονιές αστυφύλακες. Τα Πανεπιστήμιά μας δεν θα τα καταλαμβάνουν τρομοκράτες και… ισόβιοι φοιτητές, ναρκομανείς και παράνομοι, πάσης φύσεως.
Η γενική ατμόσφαιρα της χώρας μας θα καθαρίσει και όχι μόνον από το τσιγάρο, αλλά από την εν γένει μπόχα του άκρατου και επί χρόνια, δυστυχώς, κομματισμού, της μικροπολιτικής, και του φόβου των πολιτικών μήπως δυσαρεστηθούν οι ψηφοφόροι και δεν μας ξαναψηφίσουν…

***
Πιστεύουμε, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε ήδη ότι θα σταθεί χάριν της χώρας και των Ελλήνων, πάνω απ’ αυτές τις καταστρεπτικές πολιτικές των πολιτικάντιδων που …χάιδευαν τα αυτιά του κόσμου, αλλά ουσιαστικά, μας κρατούσαν πάντα ουραγούς της Ευρώπης και του πολιτισμένου και ανεπτυγμένου κόσμου.
Πιστεύουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τη δύναμη και την πίστη που ο λαός του έδωσε, θα κάνει όλα αυτά που θα βοηθήσουν τη χώρα και σήμερα και μακροχρόνια, θα βάλει το λαό στο δρόμο της εντιμότητας, απέναντι στο Κράτος, αλλά και το Κράτος απέναντι στα δίκαια αιτήματα του λαού.
Για όλους πρέπει, κάποτε και στην Ελλάδα, να ανοίξει ο δρόμος της προόδου και της ανάπτυξης. Χωρίς η Κυβέρνηση αυτή να… φοβηθει την αλήθεια, έστω κι αν αυτή κάποιους δυσαρεστήσει.
Μετράει η σωτηρία της χώρας και αυτή την απεργάζεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα δείγματα γραφής που για πρώτη φορά είδαν οι Έλληνες από τις πρώτες μέρες της κυβερνητικής δουλειάς. Τι κι αν κάποιοι, δυσαρεστηθούν π.χ για το περίφημο …άσυλο των πανεπιστημίων μας, που είχαν γίνει «άντρο» παρανομίας και παραβατικότητας; Αρκεί να αποδοθούν εκεί που ανήκουν, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, στους φοιτητές!
Τι κι αν μείνουν κάποιες προσωπικότητες, με λιγότερη αστυνομική φρουρά; Αρκεί οι δρόμοι να αποκτήσουν αστυνομική παρουσία.
Το αίσθημα ασφαλείας δυνάμωσε ήδη από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, που στον πρώτο σεισμό και στην πρώτη πυρκαγιά τα πάντα λειτούργησαν τόσο άμεσα και τέλεια, σα να είχαν οι άνθρωποι αυτοί, οι Υπουργοί, χρόνια στα Υπουργεία τους και ας μην είχαν «ζεστάνει» ακόμα τις καρέκλες τους.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, τη συνέπεια που βλέπουμε στο χρόνο του κ. Πρωθυπουργού και που είναι κι αυτό ένα άλλο δείγμα γραφής του ανθρώπου που σέβεται και εμπνέει σεβασμό. Στις 9 ακριβώς είναι στα υπουργεία που τον περιμένουν. Συνέπεια και ακρίβεια σε ό,τι έχει πει και ό,τι κάνει.
Κάπως έτσι κερδίζεται η εμπιστοσύνη και ενισχύεται η πίστη και γίνεται πεποίθηση ότι αυτός ο Πρωθυπουργός και αυτή η Κυβέρνηση θα πάνε την Ελλάδα και τους Έλληνες, μπροστά!..