Ασκήσεις επί χάρτου…

on .

Όσοι κοπιάζουν πρέπει να ανταμείβονται! Τι πιο φυσιολογικό απ’ το να επιβραβεύονται οι προσπάθειες και οι κόποι κάθε ανθρώπου, κυρίως των νέων! Αυτό είναι για κάθε χώρα η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της! Να δίνει ευκαιρίες στους ικανούς νέους! Η πολιτική αυτή αποτελεί για πολλές χώρες τον κάνονα, την… εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα!
Σε τούτη εδώ τη χώρα συμβαίνουν τα πιο παράδοξα πράγματα…

Αντί δηλαδή οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα να στηρίζονται σθεναρά από την πολιτεία, έχοντας δουλειές καλά αμειβόμενες, με ισχυρά κίνητρα επαγγελματικής και… οικογενειακής δημιουργίας (δημογραφικό γαρ…), η πολιτική των κυβερνήσεων ως τώρα ήταν διαφορετική!
Αφού καταπλάκωσε τη χώρα η δεκαετής κρίση και η ελληνική οικονομία έπεσε σε χειμερία νάρκη, το βάρος έπεσε στη σχετική διαφύλαξη των συντάξεων, ώστε να… χρηματοδοτούνται και οι άνεργοι νέοι, από τα… περήφανα γηρατειά! (Ε, είναι πολιτική αυτή;).
Ποιοι πολιτικοί λοιπόν θα τολμήσουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο; Ότι δηλαδή δεν μπορεί στην Ελλάδα οι μηνιαίες αποδοχές του νέου εργαζόμενου να βρίσκονται, δυστυχώς, στο… μισό μιας σύνταξης! (Και δεν μιλάμε για τις συντάξεις… των 24.000 ευρώ, που δημιούργησαν… καρδιακά επεισόδια, αλλά για τις… φυσιολογικές των 800 ευρώ!). Τα 400 ευρώ μηνιάτικο του νεοέλληνα, είναι μισθός αξιοπρεπούς διαβίωσης;
Αυτές οι πολιτικές οδηγούν τους νέους σε άλλο δρόμο… Στο δρόμο της φυγής! (Μη νομίζετε, ακόμη φεύγουν κι άλλοι…).
Τελικά οι νέοι Έλληνες επιστήμονες και όχι μόνο, φεύγουν από τη χώρα! Όχι όμως και οι πολιτικοί! Οι οποίοι μένουν εδώ και απλώς… παρακολουθούν το δράμα της νέας γενιάς, κάνοντας «ασκήσεις επί χάρτου!» και… προσευχόμενοι για… τον ερχομό επενδύσεων! Αμάν και πότε!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής