Είναι ώρα πλέον…

on .

Ακούγοντας ένα τηλεοπτικό δελτίο, ο μέσος Έλληνας, που χαίρει άκρας υγείας και έχει… κανονική πίεση (8 με 12!), μπορεί γρήγορα, να του «ανέβει το αίμα στο κεφάλι» και η πίεση να φτάσει στα ύψη!

Οι ειδήσεις… απελπισίας που κυριαρχούν, τον φέρνουν σε δύσκολη θέση… Σπάνια, θα ακούσεις ευχάριστα πράγματα!
Τα κακά μαντάτα, αρχίζουν από τις Τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, από την καταστροφή στον Αμαζόνιο και φτάνουν στις «επικίνδυνες θέσεις», μεγάλων ηγετών του κόσμου! (Ποιός είδε τον Τράμπ ή τον Μπόρις Τζόνσον και… δεν φοβήθηκε!)
Αλλά και στην Ελλάδα, κανείς δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας… Ακούει ο Έλληνας, την πρώτη εσωτερική είδηση και δέχεται ένα… ηλεκτροσόκ, καθώς η τιμή του ρεύματος είναι έτοιμη να… εκτοξευθεί! Και ποιός πληρώνει τα σπασμένα;
Ελάτε τώρα, αυτό… δεν είναι είδηση! Φυσικά ο λογαριασμός, πάει στο λαό!
Στη συνέχεια, μαλακώνει κάπως το πράγμα, ακούγοντας την είδηση πως έπεσαν λιγάκι, οι τιμές των οικοδομικών υλικών! Αλλά μη νομίζετε πως ξαφνικά θα γεμίσει η χώρα με μπουλντόζες… και μπετονιέρες και θα γίνονται οικοδομές! Τουλάχιστον, ας δούμε, ως τα Χριστούγεννα (υπόσχεση Άδωνι), μπουλντόζες στο Ελληνικό και βλέπουμε…
Η επόμενη είδηση αφορά… στην ευφορία ενός ολόκληρου λαού! Έγινε άρση των capital controls! Οι επιχειρήσεις, πράγματι διευκολύνονται, αλλά ο απλός κοσμάκης, ούτε έχει να βάλει, αλλά ούτε και να βγάλει ευρώ, από την Τράπεζα! Σημειώσατε Χ!
Η καρδιά του Έλληνα καταναλωτή, ανέβασε σφυγμούς, ...όταν άκουσε την επόμενη είδηση, για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων! Ωραία... δικαιολογία θα έχουν οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης. Ότι ο κόσμος δεν έχει... χρόνο να ψωνίσει! Χρήμα δεν έχει! Άσχετα που λένε, πως ο χρόνος... είναι χρήμα! Αμ δε!
Και από αυτό τον καταιγισμό των ειδήσεων, αποκρύπτεται (σκοπίμως λέτε;) η πιό σημαντική είδηση: πως, στην Ελλάδα, ένας στους τρεις εργαζόμενους, αμείβεται με 369 ευρώ μηνιαίως!
Το ήξερες Αλέξη, το έμαθες Κυριάκο;
Είναι καιρός πλέον, να αυξηθούν οι μισθοί και όχι... η αγανάκτηση του κόσμου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.