Αν το θελήσουμε... μπορούμε!

on .

Είναι αλήθεια πως είμαστε σοβαροί -τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία- στην προσπάθεια περιορισμού διασποράς του ιού παρόλο τον μεσογειακό μας χαρακτήρα (το έχει επισημάνει και η εφημερίδα Daily Telegraph σε πρόσφατο άρθρο της).
Πιστεύω πως αυτή μας η συμπεριφορά πηγάζει από τη σοβαρότητα που η επιτροπή Υγείας του ΕΟΔΥ με επικεφαλής έναν απόλυτα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ επιστήμονα Σωτ. Τσιόδρα, που μιλάει πρώτα στις καρδιές μας και γίνεται ευκολότερο να μεταφερθεί η επιστημονική επιχειρηματολογία του και στη (περίεργη είναι αλήθεια) λογική μας.
Όταν το ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ, τότε και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με μια προϋπόθεση: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ.
Την έχουμε; Αν δεν την έχουμε απολύτως κρίσιμο και απαραίτητο είναι να την βρούμε.
Είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβίωσή μας κοινωνική και οικονομική να τη βρούμε.
Αρκεί να μας ακούσουν όλοι οι πολιτικοί της χώρας και έτσι ένα σοβαρότατο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα, να γίνει η αιτία να δούμε να ανατέλλει το άστρο των ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ... 
Αυτό και από μόνο του ακόμη αρκεί για να ανέβουμε πολλά σκαλοπάτια στην ποιότητα όλων των χαρακτηριστικών της ζωής μας και να ξεπεράσουμε και ξεχάσουμε τον παλιό μας κακό εαυτό.
Ας είναι ο αόρατος αυτός ιός να ξυπνήσει την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ... 
Τότε θα του το χρωστάμε ως ευγνωμοσύνη το γεγονός αυτό, παρόλο που για να το πετύχει, θα έχει και πολλά θύματα πάρει στο λαιμό του.
Η δημόσια εμπιστοσύνη -που θα πρέπει να αποτελεί το κύριο όπλο κατά του ιού και κάθε εχθρού αν θέλετε- μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης των πολιτών και εθελοντικής συνεργασίας για τα πάντα και μπορεί να ενισχύσει τη συλλογική μας προσπάθεια και να αναπτύξει με επιτυχία τη δημόσια ευαισθησία που συνεπάγεται η γνώση και κατανόηση των θετικών και ωφέλιμων για όλους, χαρακτηριστικών της κοινωνικής ευαισθησίας και  συνείδησης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΣΣΗΣ