Αριστερός επενδυτής...

on .

 Οι αρετές του Έλληνα είναι διαχρονικές! Εκείνη που ιδιαίτερα ξεχωρίζει, είναι η φιλοξενία! Ξένιος Ζεύς, ήταν και το προσωνύμιο του Δία! Πάντα ο Έλληνας, στην ιστορική του πορεία, δημιουργούσε, βοηθούσε, φιλοξενούσε! Και αυτό αναγνωρίστηκε, από εχθρούς και φίλους!
Τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας υπέστη... μία διάβρωση και άλλαξε αρκετά η εικόνα του!
Έλεγαν, κακώς, πως πολιτικές καταβολές, έπαιξαν ρόλο στο χαρακτήρα του και στον τρόπο συμπεριφοράς, προς τους άλλους! Ότι δήθεν, οι «δεξιοί» είναι πιο ατομιστές, ενώ οι «αριστεροί»περισσότερο φιλόξενοι...

Όλα αυτά δεν ισχύουν. Οι αποδείξεις έρχονται απ’ την Ευρώπη...
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε... τα ραπανάκια Βρυξελλών. Αυτά τα ζαρζαβατικά, καταναλώνονται και στη γεωργική μας χώρα, κυρίως στις... μπουτίκ φρούτων του Κολωνακίου!
Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, τα καταναλώνουν επίσης...
Οι αμοιβές τους είναι γνωστές! (Τις... ζηλεύουν ημεδαποί και αλλοδαποί!) Όσα χρήματα παίρνουν 15 άτομα, που δουλεύουν σε μία ΜΕΘ (μονάδα εντατικής θεραπείας), τα παίρνει ο ευρωβουλευτής μόνος του, σε ένα μήνα!
Έτσι, αν ένας Ευρωβουλευτής εκλεγεί 3 – 4 φορές, εξασφαλίζει το μέλλον το δικό του, των παιδιών του και των εγγονών του!
Ένας καλός επενδυτής... εκ Βρυξελλών (αριστερός ή δεξιός δεν έχει σημασία), μπορεί να κάνει πράγματα στην πατρίδα του αλλά... για πάρτη του!
Αριστερός επενδυτής, έκανε καλό «κομπόδεμα» στις Βρυξέλλες, αλλά τα χρήματα δεν τα σκόρπισε! Αγόρασε ακίνητα (θεμιτό...), σχεδόν όσα και τα δάχτυλα των δύο χεριών του! (Τα... πόδια, δεν συμμετείχαν!)
Και για να μην ψάχνει για ενοικιαστές, χωρίς σταθερό εισόδημα, «βολεύτηκε» με μετανάστες, με τη... σιγουριά της ύπατης αρμοστείας!
Και επειδή η ελληνική γλώσσα είναι «πλούσια», (όπως και οι ευρωβουλευτές), του έδωσε τη λύση, στη διατύπωσή του: Φιλοξενώ στα ακίνητά μου, μετανάστες! (Με το αζημίωτο...)
Αποφεύγεται το ρήμα νοικιάζω, που ακούγεται κάπως...
Μόνο που αυτό δεν είναι φιλοξενεία...
Καθώς, εισπράττει κανονικά και δεν παρέχει στέγη σε... ασθενείς και οδοιπόρους!
Τελικά, το χρήμα ουδείς εμίσησεν... Αν και αριστερός επενδυτής, όλα του πήγαν... δεξιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής