Υπάρχουν… Γιαννιώτες στην Αντιπολίτευση του Δήμου;

on .

Ανάθεμά σε ΣΥΡΙΖΑ κι εσύ παλιο - Σκουρλέτη, που μας φέρατε για… νέο φρούτο την απλή αναλογική στα Δημοτικά μας πράγματα, σα να μην είχε ο λαός την εμπειρία της ακυβερνησίας της κι έχουμε σήμερα Δημαρχείο χωρίς Δήμαρχο, αφού τον έχετε σιδηροδέσμιο οι… επήλυδες των Ιωαννίνων, όπως εκ των πράξεών σας αποδεικνύετε ότι είστε και είχατε το θράσος να ζητήσετε την ψήφο του Γιαννιώτικου λαού, για να δουλέψετε, υποτίθεται, γι’ αυτόν.

Ποιοί; Εσείς, που μόνο στην προσωπική σας προβολή στοχεύατε με την εκλογή σας και την πόλη μας και τους Δημότες της τους έχετε γραμμένους στα παλαιότερα των παπουτσιών σας, πράγμα που δεν θα έκαναν ποτέ οι πραγματικοί Γιαννιώτες.

Γι’ αυτό και θεωρώ πως είναι ερευνητέον, το ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης είναι πραγματικοί Γιαννιώτες.
Μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε, γιατί μέχρι σήμερα όλες οι πράξεις σας εντός του Συμβουλίου δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόδειξη του άχαρου και περιφρονητέου αντιδημοτικού σας ρόλου. Σκοπός σας; Να μην αφήσετε το Δήμαρχο, να κάνει στην πόλη έργο!
Να κυλήσουν για την πόλη, τέσσερα χρόνια α-παράγωγα και νεκρά για να ‘ρθετε ύστερα εσείς οι… φωστήρες και να ζητήσετε την ψήφο μας σαν ανταμοιβή της τετράχρονης ουσιαστικής συμβολής σας στην απραξία και την καθυστέρηση της πόλης μας.

Δηλαδή, θα μας ζητήσετε να σας επιβραβεύσουμε κιόλας γι’ αυτό τον πρωτοφανή σας ρόλο!
Πιστεύει αλήθεια κάποιος από σας ότι θα σας συγχωρήσει ο Γιαννιώτικος λαός και θα ξεχάσει το παιγνίδι που παίζετε σε βάρος του Δημάρχου και των πολιτών; Θα ξεχάσουμε το ρόλο σας στο θέμα των σκουπιδιών; Θα παραβλέψουμε το ρόλο που παίζετε σήμερα, κυρία Καλογιάννη, στο θέμα του φωτισμού της πόλης;
Δικό σας έργο από την εποχή της Περιφέρειας και σας είχε όλος ο κόσμος τότε επαινέσει, δεν είναι ο ιδιωτικός παράγων που προτείνεται και από το Δήμαρχό μας, να χρησιμοποιηθεί και τώρα, για το φωτισμό της πόλης, χωρίς να ξοδέψουμε τίποτε; Τώρα γιατί αντιδράτε; Τι άλλαξε και στα πιστεύω σας και σε όλα, τα πριν εκτιμητέα χαρακτηριστικά σας;
Μήπως έκανε κακό και στους δύο πλέον η σύμπραξή σας με τον κ. Μπέγκα εναντίον του Δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ; Γιατί ούτε ο κ. Μπέγκας είχε δείξει πριν τέτοια χαρακτηριστικά.

Αλλά κι εσείς τίποτε δεν κρατήσατε, κυρία Καλογιάννη, απ’ όσα διδαχτήκατε κοντά στο Μεγάλο Δάσκαλο των έργων και της προσφοράς, τον Αλέκο Καχριμάνη;

Μα γι’ αυτό σας ψήφισαν όσοι σας ψήφισαν, κυρία μου! Για να μεταφέρετε στο Δήμο ό,τι καλό είχατε πάρει από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη μας.
Για να βάλετε πλάτη σε κάθε τι καλό για την πόλη και τον κόσμο κι αν ακόμα δεν εκλεγείτε. Αυτό σας δίδαξε ο Καχριμάνης, αλλά και η οικογένειά σας, νομίζω. Εσείς όμως, κυρία Σύμβουλε, κάνετε αυτό που δεν θα ‘κανε ποτέ ο Καχριμάνης, ούτε και ο πατέρας σας, γιατί είναι πάνω απ’ όλα πατριώτες! Έτσι και εσείς και ο κ. Μπέγκας, μας διαψεύσατε όλους και οι δυό. Η μετεκλογική σας…σύμπραξη, σας έκανε κακό.
Επιτρέψτε μου λοιπόν, μια συμβουλή, επειδή και οι δυό είστε ηλικιακά παιδιά μου και επειδή στη μακρά μου πορεία στις …παρυφές της εξουσίας και δη της Τοπικής έχω δει πολλά.
Ένα λοιπόν θα σας πω: Έχω δει πολλούς Δημάρχους αποτυχημένους, οι οποίοι όμως δεν έχασαν τίποτε από την εκτίμηση του κόσμου.

Έκαναν οι άνθρωποι ό,τι και όσο μπορούσαν για την πόλη και τους πολίτες της.

Σας διαβεβαιώνω όμως πως δεν υπάρχει θλιβερότερο αίσθημα από την περιφρόνηση του κόσμου προς εκείνους που μπορούσαν να κάνουν καλό στην πόλη και τους συμπολίτες και το εμπόδισαν να γίνει. Αυτό είναι το τίμημα του εμπαιγμού του κόσμου που αυτός το πληρώνει με σκληρή περιφρόνηση.
Αν θέλετε, ακούστε με και ακούστε μας, γιατί όλος ο κόσμος το ίδιο λέει και όσο είναι ακόμα καιρός, αλλάξτε τακτική. Φερθείτε σα Γιαννιώτες, με αγάπη στον τόπο και τους συμπολίτες σας, βοηθείστε το Δήμαρχό μας, αντί να τον πολεμάτε σαν εχθρό σας, αν θέλετε να γίνετε ή και να… ξαναγίνετε κι εσείς, Δήμαρχοι πετυχημένοι ή αποτυχημένοι, αλλά με εκτίμηση και αγάπη από τον κόσμο μας.
Διαφορετικά, να ξέρετε πως χαμένοι, εκτός από την πόλη μας, θα είστε κι εσείς!