Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης και η σιωπή της Κυβέρνησης…

on .

 Καλοπροαίρετα ο κάθε ενημερωμένος πολίτης των Ιωαννίνων για τον βίο και την πολιτεία του Κρητικού κ. Μιχελάκη, Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, απορεί, καθώς ουδείς κυβερνητικός παράγοντας, Υπουργός ή τοπικός βουλευτής, ως τώρα δεν έχει μιλήσει. Οι εφημερίδες στα Γιάννενα, στην Κοζάνη και «τα ΝΕΑ», μέρες τώρα καταγγέλλουν ενέργειες του Συντονιστή που προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τη «χρηστή διοίκηση».

Παρά ταύτα επικρατεί μια απέραντη βουβαμάρα, λες και πρόκειται για ιερά δόγματα του Κράτους. Μα επιτέλους δεν υπάρχει «μάτι» κυβερνητικό που να διαβάζει και να ερευνά τα ύποπτα συμβάντα στη Διοίκηση; Και αν είναι αληθινά, όπως όλα δείχνουν, δεν θα κληθεί να παραδώσει την καρέκλα και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του; Διαφορετικά η Κυβέρνηση εκτίθεται και περνάει το μήνυμα ότι όλοι είναι ίδιοι. Και αν οι αποκαλύψεις είναι φαντασιώσεις δημοσιογράφων, τότε πάλι οφείλει ο Υπ. Εσωτερικών να αποδείξει το αληθινό και να προστατέψει τον θιγόμενο ηθικά και νομικά Μιχελάκη.
Αντίθετα, με το να σιωπά η Κυβέρνηση και στην Αθήνα και στα Γιάννενα και στην Κοζάνη, γεννιούνται υποψίες ότι υπάρχει κάποια... παρδαλή σχέση ανάμεσα σε κυβερνητικούς και στον Συντονιστή, κι ας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός και αν η Κυβέρνηση διαχειρίζεται και αυτό το ζήτημα με λάθος επικοινωνιακό τρόπο, όπως με τον Λιγνάδη. Αλλά να έχει υπόψη της ότι το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».
Για όσους συμπολίτες δεν γνωρίζουν το θέμα, τίθεται το ερώτημα «περί τίνος πρόκειται». Ο συντοπίτης δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος των «Νέων» αποκάλυψε, ύστερα από έρευνα, ότι ο Συντονιστής κ. Μιχελάκης έχει εγκρίνει 17 άδειες για επενδύσεις σε χρυσοφόρες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα Γιάννενα και στη Δυτική Μακεδονία. Και το παράδοξο είναι τούτο: Διαχειριστής όλων των εταιριών είναι το ίδιο πρόσωπο, ο Χρήστος Πετρόχειλος από τον Πειραιά. Και το μέγιστον: Σε τρεις απ’ αυτές τις εταιρίες η Δ/νση ανήκει σε τρεις κόρες του Μιχελάκη και με την ίδια διεύθυνση έδρας (οδός Δημοκρατίας 52, Κοζάνη).
Αυτά τα στοιχεία «βγάζουν μάτι» και θα έπρεπε να είχαν ερευνηθεί αμέσως. Γιατί, αν είναι αλήθεια, η διαπλοκή ξεπερνάει κάθε όριο και προσβάλλει κάθε έννοια νομιμότητας και χρηστής διοίκησης.
Άρα ο κ. Παπαχρήστος χτυπάει καμπάνα στους κυβερνητικούς και αυτοί καμώνονται πως δεν ακούνε τίποτε.
Και επειδή ο κ. Μιχελάκης δεν είναι άγνωστος για τους επαΐοντες, θέλω να δημοσιοποιήσω και εγώ μια προσωπική εμπειρία για τη διοικητική του πρακτική, ώστε οι κυβερνητικοί να ανοίξουν καλύτερα αυτιά και μάτια. Βέβαια το δικό μου πρόβλημα ήταν ένα «κουδουνάκι» που χτύπησε στα αυτιά του κ. Θεοδωρικάκου, πρ. Υπουργού, και αυτός αγρόν ηγόρασε.
Συγκεκριμένα ο Μιχελάκης διατηρούσε ως Μέλος στο Δ.Σ. Κληροδοτήματος στα Μάρμαρα, για 14 χρόνια, άνθρωπο προκλητικά παράνομα και παραβιάζοντας κατάφωρα τη Διαθήκη του Ευεργέτη. Το Τοπικό Συμβούλιο με απόφασή του ζήτησε την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά η Δ/ντρια Κληροδοτημάτων του Μιχελάκη αδιαφόρησε προκλητικά και ύστερα από αρθρογραφία μου σε εφημερίδα, μου απάντησε με χρησμούς δελφικούς.
Ζήτησα συνάντηση μαζί του. Εκεί γνώρισα άνθρωπο της Διοίκησης που ποτέ στη δημόσια δράση μου δεν είχα συναντήσει. Θέλησα να δημοσιοποιήσω τα όσα μου είπε, αλλά με συμβολή έμπειρου Δ/ντή εφημερίδας, δεν έστειλα την επιστολή μου. Ο κ. Μιχελάκης την ίδια ώρα, φοβούμενος τη δημοσιοποίηση των σκέψεών μου, απείλησε την εφημερίδα με δικαστήριο! Και εγώ συμμορφώθηκα, γιατί σκέφτηκα ότι δε θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε αίθουσα δικαστηρίου έναν ισχυρό παράγοντα διοικητικό και οικονομικό.
Όμως, χωρίς να το κοινοποιήσω, έστειλα ολόκληρο φάκελο με όλα τα έγγραφα και τις εμπειρίες μου από τη συνάντηση με τον Συντονιστή στον Υπ. Θεοδωρικάκο, Προϊστάμενό του. Δυστυχώς ο Υπουργός δεν καταδέχτηκε ούτε να ανοίξει τον φάκελο. Δε δικαιούμαι σήμερα να κάνω και δεύτερες σκέψεις;
Κλείνοντας, πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται η υπόθεση Μιχελάκη να παραμένει στο σκοτάδι και να εκτίθεται η κυβέρνηση ή να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια και προπαντός η έντιμη διαχείριση της κρατικής εξουσίας από τον κ. Μιχελάκη.