Δικαιολογημένη απορία…

on .

● Με τέτοιες θερμοκρασίες και να μιλάς κάτω από τον ίσκιο του πλατάνου στην Άνω Ραχούλα, για το ευρώ, δεν εμπεριέχει και… μεγάλους κινδύνους! (τόχεις δεν τόχεις στην τσέπη σου…)
Ο Μήτσος και ο Θύμιος είναι οι κύριοι αναλυτές του οικονομικού θέματος και οι υπόλοιποι τους ακούνε με το στόμα ανοιχτό και μη έχοντας στη τσέπη ούτε… ένα ευρώ!
Η οικονομική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον πλάτανο! Το ευρώ γίνεται ψηφιακό νόμισμα! Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα αποτελέσουν σύντομα μονοπώλιο! (κέρματα και χαρτονομίσματα στην άκρη…) Κανείς δεν θα κυκλοφορεί με ευρώ στην τσέπη! Χάρηκαν κάποιοι επειδή νόμισαν πως όλοι… φτωχοποιούνται! Ήρθαν όμως οι… διευκρινίσεις από τους ειδικούς του πλατάνου και οι απορίες λύθηκαν!
Όσοι δεν έχουν… ευρώ στην τσέπη ας μη… πολυχαίρονται! Παραμένουν… ως έχουν! Κάποιοι άλλοι, που είναι ματσωμένοι, απλώς θα τα έχουν σε ψηφιακή μορφή! Εφεξής, όλες οι αγορές και οι συναλλαγές θα γίνονται ψηφιακά!
Όσοι προλάβατε και το… χαρήκατε τα τελευταία χρόνια, όσοι… το χουφτώσατε και το καταναλώσατε, έχει καλώς… Τώρα, να… ζήσετε να το θυμόσαστε, σαν μια γλυκιά ανάμνηση!
Σύντομα μπαίνουμε δυναμικά στο ψηφιακό ευρώ!
Και ένας γλεντζές της παρέας του πλατάνου διατύπωσε, δικαιολογημένα, την απορία του:
-Και τώρα, με το ψηφιακό ευρώ, τι θα κολλήσουμε βρε Μήτσο στο κλαρίνο ή στο μέτωπο του οργανοπαίχτη; Ψηφιακό ευρώ; Αυτό… δεν κολλάει! Θα σου παίξουν στο πανηγύρι… τα Καγκέλια, χωρίς να βγάλεις απ’ την τσέπη… τουλάχιστον 50 ευρώ; Ή μήπως… τα κλαρίνα έχουν… POS, για να πληρώσω με κάρτα! Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα! 
Είμαστε που είμαστε… για τα πανηγύρια!
 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.