Το χριστουγεννιάτικο «δέντρο» του Δήμου δίχασε τους Γιαννιώτες

on .

DENTRO XRISTOYG 2014

• Με μια κάπως πιο… εναλλακτική πρόταση δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ιωαννιτών, υπό τις εορταστικές μελωδίες της Φιλαρμονικής, ενώ η συντεχνία αρτοποιών κέρασε τον κόσμο παραδοσιακά γλυκά.
Παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, δημοτικών συμβούλων και πολιτών άναψε το χριστουγεννιάτικο «δέντρο» στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ένα δέντρο βέβαια πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα (μόνο δέντρο δεν είναι!) και το οποίο μάλιστα από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του δίχασε τους Γιαννιώτες.  
Πιο δίπλα, μπροστά από το σιντριβάνι της πλατείας φωτίστηκε και η φάτνη, κι αυτή διαφορετική από τις συνηθισμένες. Είναι μια δημιουργία  και προσφορά του σκηνογράφου Δημήτρη Δρούβη, με την συμβολή και την χορηγία του τεχνίτη Χρήστου Κωλέτση. Πρόκειται για ένα γλυπτό από ακατέργαστο μέταλλο που αναπαριστά τις μορφές της χριστουγεννιάτικης φάτνης. Κατασκευάστηκε ειδικά για να τοποθετηθεί μπροστά από το σιντριβάνι και το νερό που αναβλύζει, ώστε, όπως είπαν, να αποτελέσουν ένα ενιαίο εικαστικό σύνολο.
«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα είμαστε κοντά στους πολίτες με μία σειρά εκδηλώσεων. Προσπαθούμε να απλώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου. Θέλουμε να είναι εκδηλώσεις ανθρώπινες, ζεστές, που θα δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας στους πολίτες που περνούν δύσκολα», ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Το «δέντρο» που φωτίζει μετά από αρκετά χρόνια την «καρδιά» των Ιωαννίνων, αποτελεί μια μίνιμαλ εικαστική πρόταση από τον δημιουργό Γιώργο Κεβρεκίδη και εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Luminous – Ioannina Light Festival που ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου (αναλυτικά στη σελ. 5).

Στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα
Με μια γιορτή για τα παιδιά στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, το «Αρχοντικό των Παραμυθιών», ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών.
Με ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους από τα χρώματα της γιορτής, έπαιξαν με τα ξωτικά, τον Χιονάνθρωπο και τους ξυλοπόδαρους, τραγούδησαν με τις παιδικές χορωδίες και χόρεψαν με την…  ροκ εκδοχή του Santa Claus από τον Γιώργο Γάκη και τις κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα.   
Τα παιδιά στόλισαν το δέντρο των ευχών και η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν τα παιδιά ειδικών σχολείων κρέμασαν τις ευχές τους στα κλαδιά.

Και στην Άρτα   
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Άρτας για να παρακολουθήσει τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Αρταίων.
Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη χρώμα, χαρά, μουσική και διασκέδαση. Τα παιδικά χαμόγελα κυριάρχησαν στην εκδήλωση αφού η πλατεία ήταν κατάμεστη από παιδιά κάθε ηλικίας, γι’ αυτό και λίγο πριν τη φωταγώγηση, παιδιά ανέβηκαν στην εξέδρα και μοιράστηκαν με όλο τον κόσμο τις δικές τους ευχές για αυτές τις γιορτές.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έδωσε το σύνθημα και το δέντρο φωταγωγήθηκε.