Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

on .

BOHTHEIA STO SPITI

• Στην αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας μόνιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γ. Πατούλης.
Με αφορμή την ανακοίνωση της σημερινής στάσης εργασίας, καθώς και την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις 29 Μαρτίου, τόνισε ότι «είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση της απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού. Είναι ανάγκη να αναζητηθεί μια μόνιμη, κοινά αποδεκτή λύση για τους εργαζόμενους….».
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 29 Μαρτίου οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν, θα προχωρήσουν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σήμερα, Τετάρτη θα προηγηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου.
Τα αιτήματα
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα διεκδικούν:
- Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».
- Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας.
- Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων που μας οφείλονται καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση.
- Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.
- Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του «Βοήθεια Στο Σπίτι».
- Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.