Οι εκδηλώσεις στα Γιάννενα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

on .

ELLHNIKH SHMAIA

• Με την καθημερινή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, θα κορυφωθούν στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
7.30 π.μ.: Εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.
10.30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ομιλία από την κα. Μαρία Τσουμελέκα, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ιωαννίνων.
11.15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
12 μ.: Παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
***
2 Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, τραπεζών και οικιών από σήμερα το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
2 Φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
• Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και στο τηλέφωνο: 26510-87202, 76620.
Στην ακριτική Κόνιτσα
Τριήμερες εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Το πρόγραμμα αρχίζει σήμερα, Παρασκευή το πρωί με τις εκδηλώσεις στα σχολεία της Κωμόπολης. Αύριο, Σάββατο, θα γίνει φωταγώγηση όλων των δημόσιων - δημοτικών κ.α. καταστημάτων, ενώ την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος, Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ανδρέου.
Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων, εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Κόνιτσας κ. Μιχάλη Στέφανο και στις 11.45 θα γίνει η παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το απόγευμα στις 7.30 στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση.