Με το νέο Νομοσχέδιο θα «πλημμυρίσει» η χώρα με αδέσποτα

on .

ADESPOTA1

• Αντιδράσεις άρχισαν να εκδηλώνονται για το Νομοσχέδιο που παρουσίασε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το οποίο αφορά τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα, ένα θέμα που «καίει» σχεδόν όλους τους Δήμους της χώρας.
Την δραματική κατάσταση με τα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά (πάνω από 1.000) που τριγυρνούν στους δρόμους ταλαιπωρημένα και πεινασμένα, οι κάτοικοι των Ιωαννίνων την ζουν από «πρώτο χέρι», ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί κρούσματα επιθέσεων σε ανυποψίαστους περαστικούς.
Σκληρή κριτική άσκησε χθες η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προς την ηγεσία του Υπουργείου, που με ανακοίνωσή της καταλογίζει στον αναπλ. Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη πρωτοφανείς και απαράδεκτους χειρισμούς, κάνοντας λόγο για Ν/Σ. «έκτρωμα».
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, επισημαίνει και την ευθύνη του Υπουργού Ευ. Αποστόλου γιατί όλο αυτό το διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου και παρά το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας, αλλά και την μη συμμετοχή στον υποτιθέμενο διάλογο τόσο της Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας, ουδόλως παρενέβη.
Οι παρατηρήσεις
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι με το Ν/Σ, μεταξύ άλλων:
- Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει.
- Μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να «πλημμυρίσει» αδέσποτα η χώρα.
- Καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα.
- Οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα, τραυματισμένα, δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση.
- Τα βασανιστήρια (πνιγμός, σύνθλιψη, δηλητηρίαση, κρέμασμα κλπ )των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης…