Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καταργήσει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

on .

EYAGGELOY FILIPPOS

• Ως αντι-εκπαιδευτική χαρακτηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης ο  αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου, δάσκαλος Φίλιππος Ευαγγέλου, με αφορμή τις μηδενικές μεταθέσεις στην Ήπειρο, όπως αποφάνθηκε την περασμένη Παρασκευή το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.).
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Ευαγγέλου για την Περιφέρεια Ηπείρου στο Νομό Ιωαννίνων δεν έγινε καμία μετάθεση εκπαιδευτικού, ενώ και στους γειτονικούς Νομούς η κατάσταση είναι τραγική, αφού ενώ έγιναν εκατοντάδες αιτήσεις από εκπαιδευτικούς ικανοποιήθηκαν ελάχιστες! Πιο συγκεκριμένα, για το Ν. Θεσπρωτίας πήραν μετάθεση μόνο 1 νηπιαγωγός  και 1 εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας, για το Ν. Πρέβεζας μόνο 3 δάσκαλοι και 1 εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας και για το Ν. Άρτας μόνο 10 δάσκαλοι.
Ούτε τους τρεις!
Παράλληλα, καταγγέλλει και το γεγονός ότι ενώ τρεις εκπαιδευτικοί πήραν μετάθεση από το Ν. Ιωαννίνων για άλλους Νομούς της Ελλάδας, η πολιτική ηγεσία δεν αποφάσισε ούτε αυτούς τους τρεις να αντικαταστήσει, ικανοποιώντας έστω τρία αιτήματα από τα εκατοντάδες που υποβλήθηκαν για μετάθεση στο Ν. Ιωαννίνων.
Σε πανελλαδικό επίπεδο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή (Νομό) σε περιοχή (Νομό) ανήλθαν σε 4.596. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν μόνο οι 551, δηλαδή ποσοστό μόνο 11,99%!
«Είναι ξεκάθαρο ότι την τελευταία τριετία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ουσία επιχειρεί να καταργήσει τις μεταθέσεις. Πρόκειται για μια αντι – εκπαιδευτική πολιτική που αδικεί και «τιμωρεί» χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσαν σε μακρινές περιοχές από τον τόπο καταγωγής τους με στόχο κάποια στιγμή να μετατεθούν στον τόπο καταγωγής τους ή στον τόπο που ζει η οικογένειά τους», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Ευαγγέλου.