Κατοχύρωση του προσωπικού «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά η ΚΕΔΕ

on .

BOHTHEIA STO SPITI

• Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό, διεκδικεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, εκφράζοντας πα­ράλληλα την συμπαράστασή της στην πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη οι εργαζόμενοι.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της Ένωσης πως απαιτείται η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Περαιτέρω ενίσχυση
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να είναι εφικτή η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροκοινωνική φροντίδα, αλλά και την οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.
Ο Γ. Πατούλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του προγράμματος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας».
Και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Για τα αδέσποτα
Την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ απασχόλησε και το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, που «καίει» το σύνολο των Δήμων. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που αφορά στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για το οποίο ζητά την εξέτασή του από μηδενική βάση.
Όπως επισημάνθηκε, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός προχώρησε στην κατάρτιση ενός σχεδίου νόμου, ουσιαστικά μέσα από μια διαδικασία μονολόγου και όχι ουσιαστικού διαλόγου, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.