Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Λαζάρου

on .

LAZAROYDIA DODONH 30 3 18
• Το έθιμο του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων. Μέλη της, μεταξύ των οποίων και νεαρά κορίτσια, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Δωδώνης, αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση και τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου.
Το Σάββατο του Λαζάρου, τα παιδιά κυρίως, στολίζουν με λουλούδια τα καλάθια τους. Με κουδούνια συνήθως, περνούν από όλα τα σπίτια του κάθε χωριού και τραγουδούν τον "Λάζαρο".  Οι νοικοκυρές τα παλιότερα χρόνια έδιναν αυγά. Σήμερα κάνουν το ίδιο και σε πολλά χωριά τα αυγά αυτά βάφονται ώστε να μοιραστούν σε όλους μετά την Ανάσταση. Ο "Λάζαρος" τραγουδιέται σε διάφορες παραλλαγές με κοινό χαρακτηριστικό την αφήγηση για την εκ νεκρών ανάσταση.

• Με χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε χθες το Δημαρχείο Κόνιτσας καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μεταξύ των οποίων και παιδάκια της Κιβωτού του Κόσμου του παραρτήματος Κόνιτσας, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου και έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μαθητές, τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Λάζαρο Κωστανάσιο και τους εκπαιδευτικούς και τους ευχήθηκε εν όψει των άγιων ημερών του Πάσχα.

• Ομάδες πολιτών από το Κάστρο Ιωαννίνων και από άλλες γειτονιές της πόλης καθώς και μικρά παιδιά επισκέφτηκαν χθες το Δημαρχείο και είπαν τα "Λαζαρούδια" στο Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους εργαζόμενους, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών.