Οι εορταγορές «μοχλός» κοινωνική αλληλεγγύης

on .


AGORES

• Ενισχυμένο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης διακατέχει τους πολίτες σε περιόδους πριν από μεγάλες γιορτές όπως αυτή που διανύουμε. Πολύς κόσμος λοιπόν προσφέρει απ’ το υστέρημά του για την ενίσχυση κοινωφελών οργανισμών που επιτελούν κατά γενικό ομολογία σημαντικό έργο στηρίζοντας κυρίως ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.
Κύριος «μοχλός» για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης είναι οι Πασχαλινές εορταγορές που στήνουν αυτές τις ημέρες στο κέντρο των Ιωαννίνων ιδρύματα, σχολεία και άλλοι φορείς, μέσω των οποίων πωλούν συνήθως χειροποίητες δημιουργίες με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πολλές δράσεις
• Στο πλαίσιο αυτό, Πασχαλινό bazaar διοργανώνει επί τετραήμερο το Παράρτημα Πωγωνιανής της «Κιβωτού του Κόσμου». Η εορταγορά περιλαμβάνει χειροποίητες Πασχαλινές δημιουργίες όπως λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια ζωάκια κ.α., καθώς και παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα από τα παιδιά της «Κιβωτού». Το bazaar θα λειτουργήσει επίσης σήμερα, Μ. Δευτέρα και αύριο, Μ. Τρίτη, ώρες 10.00 – 16.00 και 17.30 – 20.00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων.
• Τη δική της εορταγορά παρουσίασε, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της και η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων το Σάββατο στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, με δημιουργίες που επιμελήθηκαν τα παιδιά της. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας. Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα τόνισε πως «ο κόσμος μας στηρίζει πάντα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό». Ευχήθηκε δε χρόνια πολλά σε όλους τους Γιαννιώτες.
• Τη δική του εορταγορά παρουσίασε προχθές στο κέντρο της πόλης και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, με τα έσοδα να διατίθενται στη Μονή και το Οικοτροφείο Δουραχάνης. Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Αναστάσιος Κατσιούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια και διαβεβαίωσε πως «τα έσοδα του bazaar θα πιάσουν τόπο».