Ο Μιχ. Μαγειρίας στο Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων

on .

MAGEIRIAS FOROYM

• Συνολικά 350 Έλληνες νεολαίοι από 20 χώρες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πρόσφατο Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action». Το Φόρουμ έδωσε την ευκαιρία στους ομογενείς νέους να επισκεφτούν την Ελλάδα, και να δείξουν έμπρακτα σε όλους την φιλοδοξία τους για συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ελληνισμό.
Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης  Μαγειρίας  δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Επενδύουμε στη σύσφιξη των σχέσεων της μητέρας - πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς κάθε ηλικίας, προκειμένου να επιτύχουμε την προβολή του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας μας στο εξωτερικό, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εσωτερικό. Πιστεύουμε βαθιά στους νέους ανθρώπους του τόπου μας και της Διασποράς .  Έχουμε τις γνώσεις, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το ψυχικό σθένος για να κάνουμε πράξη τον καλύτερο μας εαυτό και να δομήσουμε τη γέφυρα για την καλύτερη Ελλάδα».
Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, όλοι οι συμμετέχοντες του Φόρουμ πορεύτηκαν από το Ζάππειο Μέγαρο προς το Σύνταγμα για να λάβουν μέρος σε μία αξέχαστη γιορτή για τον Ελληνισμό. 200 χορευτές από 9 Παγκόσμιες Οργανώσεις του Ελληνισμού: Κρήτες, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Κύπριοι, Μακεδόνες, Αρκάδιοι, Θρακιώτες, Βλάχοι, Πόντιοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από τη Βουλή και παρουσίασαν η καθεμιά τη ξεχωριστή της χορευτική παράδοση.