Το προσχέδιο με τις αλλαγές του «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΕ

on .

KALLIKRATHS

• Το προσχέδιο του νομοσχεδίου που αφορά την αλλαγή του» Καλλικράτη», ζητά να της δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕ­ΔΕ), προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί για το περιεχόμενό του και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση (17 Απριλίου) και το Συνέδριο με την ΕΝ.Π.Ε. (18 και 19 Απριλίου).
Επίσης σε ανακοίνωσή της ζητά δημόσια δέσμευση από τον Υπουργό Εσωτερικών ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος δημόσιας διαβούλευσης, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση από τη Βουλή, τουλάχιστον δύο μηνών.
Μάλιστα η ΚΕΔΕ αφήνει αιχμές για την στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και πολιτικά υφισταμένων του Πάνου Σκουρλέτη, για τη μη παράδοση του προσχεδίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, Απρίλιος του 2018, δεν έχουμε λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών το προσχέδιο του νομοσχεδίου, ενώ έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και υπάρχει δέσμευση ότι αυτό θα είχε ήδη γίνει, θεωρούμε ότι υπηρετεί συγκεκριμένες μικροκομματικές σκοπιμότητες.  Είναι προφανές ότι κάποιοι, όχι απαραίτητα ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά πολιτικά υφιστάμενοί του, να επιθυμούν να προωθήσουν με διαδικασίες express και χωρίς επαρκή χρόνο διαβούλευσης, ένα νομοσχέδιο που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον μικροκομματικά συμφέροντα.  Ένα νομοσχέδιο που δεν θα αποτελεί μεταρρύθμιση , αλλά θα περιορίζεται στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι αντίθετη με αυτή τη μεθόδευση και θα κάνει ότι είναι θεσμικά δυνατόν, για να την ανατρέψει. Με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, αλλά και με εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών μας κοινωνιών…».