Στην Κεντρική Πλατεία απόψε (10 μ.μ.) η συνάντηση των Επιταφίων

on .

EPITAFIOI PLATEIA 2015

• Πολύ παλιό έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής είναι για τα Γιάννενα η περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης, παρουσία χιλιάδων πιστών.
Η παράδοση θα τηρηθεί και σήμερα, με μία όμως βασική διαφορά. Οι Επιτάφιοι των εκκλησιών θα συναντηθούν ώρα 10 μ.μ., όχι μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά στην Κεντρική Πλατεία όπως συμφώνησαν ο Δήμος και η Μητρόπολη Ιωαννίνων!
 Λόγω της εκδήλωσης, για την διευκόλυνση της κίνησης και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών που θα συνοδεύσουν τους Επιταφίους, θα ληφθούν μέτρα από την Τροχαία, τα οποία περιλαμβάνουν προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στην Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Πύρρου), από το Δημαρχείο έως το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως από τις 5 μ.μ. και μέχρι το τέλος της περιφοράς των Επιταφίων. Στις παραπάνω οδούς θα ισχύσει από τις 6 μ.μ. και σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων.
Υπόλοιπες Ακολουθίες
• Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.  Σύμφωνα με αυτό, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 11 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί στους ναούς ο Επιτάφιος Θρήνος. Αύριο, Μέγα Σάββατο, ώρα 7 π.μ. θα γίνει η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Στις 11 π.μ. της Κυριακής θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.