Ανάγκη άμεσης στήριξης έχει το Γηροκομείο της Άρτας

on .

GHROKOMEIO ARTAS

• Το Γηροκομείο της Άρτας επισκέφθηκαν προχθές μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής και της ΟΝΝΕΔ Άρτας στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάδειξη του έργου των κοινωνικών δομών στο Νομό και στήριξης της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Άρτας Δημήτριος Σκανδάλης, ο βουλευτής Άρτας Γεώργιος Στύλιος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ευαγγελία Καραμπίνα, ο πολιτευτής Χρήστος Παπάζογλου, τα στελέχη Νίκος Σπύρου, Χάρης Βαδιβούλης, Κωνσταντίνα Σκανδάλη, Φανή Μπούκα, Νικόλαος Γκίζας, Κων/νος Χαρακλιάς και φυσικά, μέλη της ΟΝΝΕΔ Άρτας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αντώνιο Καραμπίνα, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο, παρέδωσαν δώρα και αντάλλαξαν ευχές με τους φιλοξενούμενούς του.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το γηροκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται στήριξη. Σ’ αυτό βρίσκουν στέγη 43 ένοικοι εκ των οποίων οι 26 είναι κατάκοιτοι. Το προσωπικό καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να καλύψει τις συνεχώς διογκούμενες ανάγκες. Τα έξοδα για τα αναλώσιμα και τα φάρμακα αυξάνονται. Τα έσοδα του ιδρύματος ψαλιδίζει η αυξημένη φορολογία, ενώ τα έσοδα από τις μισθώσεις των ακινήτων, που άλλοτε τροφοδοτούσαν τον προϋπολογισμό του, συνεχώς μειώνονται, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Μεγάλα ακίνητα του ιδρύματος παραμένουν χωρίς μισθωτές.
Τον έντονο προβληματισμό για το μέλλον του ιδρύματος μετριάζει μόνο η αγάπη όλων των στελεχών και υπαλλήλων του και η προσήλωσή τους στο έργο που επιτελούν.