Έκοψαν το Δελτίο Ειδήσεων στα Ελληνικά από την Αλβανική Ραδιοτηλεόραση!

on .

THLEORASH XIONIA

• Λίγες μόλις ημέρες μετά την τελευταία συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας Ν. Κοτζιά και Ντ. Μπουσάτι στην Κορυτσά για τη συζήτηση των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για την υπογραφή της Ελληνοαλβανικής συμφωνίας και η πρώτη… φιλική κίνηση των γειτόνων προς την Ελληνική Μειονότητα, είναι γεγονός.
Όπως αναφέρει σε επιστολή – διαμαρτυρία προς τη Γενική Διεύθυνση της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυτσάς της «Ομόνοιας» και πρώην βουλευτής Γρηγόρης Καραμέλιος, διακόπηκε χωρίς εξήγηση η μετάδοση στα ελληνικά του εβδομαδιαίου δελτίου ειδήσεων από τον  Κρατική Ραδιοτηλεόραση Κορυτσάς!  
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «η άκρως αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια αποτελεί αυθαίρετη παραβίαση του δικαιώματος της ενημέρωσης στη μητρική γλώσσα των μειονοτήτων, δικαίωμα που απορρέει από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ελευθεριών και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για ενέργεια που αντιβαίνει των Διεθνών Θεμελιωδών Πράξεων, της Σύμβασης Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες, του Συντάγματος της Αλβανικής Δημοκρατίας κι αποτελεί αυθαίρετη παραβίαση με το Νόμο περί Μειονοτήτων που ψήφισε τελευταία η Αλβανική Βουλή. Να προβεί κανείς σε μια τέτοια ενέργεια, σε μια χρονική συγκυρία όπου όλοι προσδοκούν την όσο νωρίτερα γίνεται έναρξη των διαπραγματεύσεων προς ένταξη στην ΕΕ, τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών Αλβανίας κι Ελλάδας, τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος κατανόησης, συνεργασίας και συνυπάρξεως μεταξύ των κοινοτήτων στις κοινωνίες των λαών των Βαλκανίων, σημαίνει να ναρκοθετείς ανοικτά αυτές τις προσδοκίες».