Η ομάδα των Ιωαννίνων πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής

on .

hnjjaaaa

• Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece έλαβε η ομάδα «Zephyrus» των Ιωαννίνων, την οποία απαρτίζουν μαθητές από το 7ο, το 9ο και το 1ο Λύκειο.
Όπως αναφέρει το epiruspost. gr, μαζί με δυο καθηγητές τους κατασκεύασαν έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού αλλά με μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, χαρίζοντάς τους το πρώτο βραβείο και μαζί το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο στις Αζόρες. Η παρουσία της Ηπείρου στον διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς την τρίτη θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας. Οι Γιαννιώτες μαθητές που μετείχαν στην ομάδα του Zephyrus II ήταν οι: Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία- Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη, Δημήτριος Γεωργίου.
Μαζί τους δούλεψαν επί πολλούς μήνες οι καθηγητές Νίκος Μαρέτας από το 7ο Λύκειο και Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο Λύκειο.
Την ομάδα στήριξε ο ηλεκτρονικός του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ενώ την προσπάθειά της συνέδραμε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.