Τεράστιες οι καταστροφές από την κατολίσθηση στην Κρυοπηγή

on .

KRYOPHGH PREBEZA KATOLISTHSH 13 4 18

• Η κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για συμπληρωματική κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ για πρωτοφανές φαινόμενο κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.
Παράλληλα από την Παρασκευή, μετά από έγγραφο της Περιφέρειας   ενεργοποιήθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και ΓΓΠΠ και η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ θα προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης με σκοπό την εξέταση κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (κατοικίες, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα). «Έχουμε μια καλή συνεργασία με το ΙΓΜΕ, και ο, τι ζητηθεί εκ μέρους του θα το παράσχουμε», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.  
Η Περιφέρεια στο διάστημα που μεσολάβησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, έδωσε προσωρινή πρόσβαση  για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και των αγροτών.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, δήλωσε τα εξής: «Τα κατολισθητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην ΤΚ Κρυοπηγής το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανή. Αποτέλεσμα αυτών είναι εκτεταμένες κατολισθήσεις εδαφών, εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πιθανός κίνδυνος και για τα κτίρια. Είμαστε σε ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το φαινόμενο, στείλαμε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη της ΤΚ Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και ΓΓΠΠ, το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ