Τι έγινε με τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Γιάννενα-Κακαβιά;

on .

PINAKIDA KAKABIA

• Στη στασιμότητα που παρατηρείται για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά, αναφέρεται ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης  Πλιάκος σε έγγραφό του προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο υπενθυμίζει μάλιστα τη δήλωση που είχε κάνει πριν ένα χρόνο  σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Μεταφορών & Δικτύων «καταβάλει προσπάθεια να εξασφαλιστούν κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο».
«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εξέλιξη, ούτε καν σχετική ενημέρωση», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ζϊτσας ο οποίος επισημαίνει τη σπουδαιότητα του εν λόγω οδικού άξονα, που «είναι το μοναδικό τμήμα του βασικού κορμού του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, που βρίσκεται εκτός χρηματοδότησης παρόλο που με την κατασκευή του θα δημιουργούσε νέες αναπτυξιακές προοπτικές όχι μόνο για τις περιοχές από όπου διέρχεται αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο και τη χώρα μας».  
Και η επιστολή του Δημάρχου καταλήγει:
«Κύριε Υπουργέ,
Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας θεωρεί μείζονος σημασίας θέμα τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού έως την Κακαβιά γεγονός που έχει επανειλημμένα ζητήσει με επιστολές της με αποδέκτη και εσάς.
Η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και η ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας  για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης προκειμένου να εκτελεσθεί και ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος οδικός άξονας κρίνεται επιβεβλημένη.
Άλλωστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση μεγάλων έργων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις πολιτικές αποφάσεις όσων τα διαχειρίζονται».