Νέο χαράτσι 2% στον επαρχιακό Τύπο για στήριξη των τηλεοπτικών καναλιών!

on .

EFHMERIDA

• Μια νέα… ρύθμιση που εξυπηρετεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς και παράλληλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον υπό κατάρρευση επαρχιακό Τύπο, είναι η επιβολή εισφοράς 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ στον ετήσιο τζίρο του.
Το νέο «χαράτσι» θα επιφέρει και το τελειωτικό χτύπημα στις επαρχιακές εφημερίδες που πνέουν τα λοίσθια…
Το θέμα -εκτός των παρεμβάσεων και διαμαρτυριών των Ενώσεων ΜΜΕ- έφερε στη Βουλή, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ο Αχαιός βουλευτής υποστηρίζει ότι είναι προφανές πως η καινούργια επιβάρυνση θα επιφέρει επιπλέον  απολύσεις στον Τύπο και περαιτέρω οικονομική δυσκολία στην ήδη υπάρχουσα στον έντυπο τύπο, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο υπουργός είχε υποσχεθεί αντισταθμιστικά μέτρα, που ποτέ όμως δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Έτσι αναπόφευκτα χωρίς την λήψη άμεσων μέτρων η κατάρρευση των εφημερίδων δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη!  
Οι ερωτήσεις που θέτει ξεκάθαρα στον υπουργό για το θέμα ο κ. Νικολόπουλος είναι:
1. Αν διατίθεται να φέρει άμεσα ειδική ρύθμιση για τον Τύπο και δη τον επαρχιακό.
2. Αν διατίθεται να επαναφέρει τα ισχύοντα ως πριν -και για τους πλειστηριασμούς μαζί- που θα ενισχύσουν τον βαριά «ασθενή» έντυπο Τύπο.