«Βροχή» τα συγχαρητήρια στην ομάδα «Zephyrus II»

on .

OMADA ZEPHYRUS II KAXRIMANHS 17 4 18

• Βουλευτές, τοπικές αρχές και φορείς με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στη μαθητική ομάδα «Zephyrus II» από τα Γιάννενα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece» και πήρε το εισιτήριο για τον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Πιο αναλυτικά:
- Με επιστολή της η Γιαννιώτισσα Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη συγχαίρει θερμά την ομάδα «Zephyrus II» για τη μεγάλη επιτυχία της στον πρόσφατο πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής. Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό του Ιουνίου δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει τη συμμετοχή των παιδιών με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.
- Από τη μεριά του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος με ανακοίνωσή του συγχαίρει τα παιδιά και τονίζει, μεταξύ άλλων: «Τέτοιες επιτυχίες αποτελούν μία ένδειξη για τα επιτεύγματα, στα οποία μπορεί να φτάσει η δημόσια εκπαίδευση. Είναι η απόδειξη ότι, η αριστεία είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα της γενικότερης προσπάθειας που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση και στο κάθε σχολείο ξεχωριστά. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο διαχέεται σε όλη την κοινωνία».
- Την ομάδα «Zephyrus II» συγχαίρει με χθεσινή της ανακοίνωση και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Όπως τονίζει, «τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με αυτή τους την επιτυχία να μας κάνουν όλους περήφανους. Απέδειξαν ότι τα Γιάννενα είναι ακόμα πρώτα στα γράμματα και πως βαδίζουν στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες. Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους φορείς που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας «Zephyrus II» στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση της πρωτιάς στο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece». Το ίδιο θα κάνει και τώρα στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Όπως αναφέρεται, το προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα έχουν συνάντηση με όλα τα μέλη της ομάδας, μαθητές και καθηγητές, προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά αλλά και να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνουν να κατακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης.
- Επίσης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη σημειώνει ότι «η επιτυχία των μαθητών της ομάδας «Zephyrus II» κάνει περήφανη την πόλη μας με την μακρά παράδοση στα γράμματα και τις επιστήμες. Παράλληλα όμως αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο του δημόσιου σχολείου, καθώς πέρα από την εκπαίδευση, μπορεί να πρωταγωνιστεί στην παιδεία και την μόρφωση. Η Σχολική Επιτροπή στήριξε την προηγούμενη χρονιά την προσπάθεια της ίδιας ομάδας, η οποία είχε κατακτήσει την τρίτη θέση, στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής. Φέτος υπήρξε και πάλι αρωγός της σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους». Όπως προσθέτει, η  Σχολική Επιτροπή θα είναι δίπλα στα παιδιά προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το ταξίδι στις Αζόρες.
Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη
Χθες οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα Zephyrus II του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την ως τώρα συμπαράστασή του.
Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία, ευχήθηκε η διάκρισή τους να έχει συνέχεια και τους μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει και τη συμμετοχή της ομάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.  
Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος - Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία - Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή - Μαρίνα (από το ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ).