«Φρένο» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών βάζει η Δίωξη Ιωαννίνων

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO

• Με συντονισμένες επιχειρήσεις προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ. να βάλει «φρένο» στη δράση κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη τη χώρα!
Μάλιστα, η δράση της Δίωξης Ιωαννίνων επεκτείνεται και εκτός της περιοχής ευθύνης της, στην προσπάθεια των αστυνομικών μας να σταματήσουν επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις, που επιχειρούν να διαθέσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας.
Μια τέτοια επιχείρηση έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, στην Βεργίνα Ημαθίας, όπου συνελήφθησαν ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 35χρονος Αλβανός, που εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων για μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντόπισαν στην Εγνατία Οδό, το παραπάνω αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο ημεδαπό, γεμάτο με πάνω από 147 κιλά κάνναβης.
Η σύλληψη των δυο δραστών έγινε στη Βεργίνα, τη στιγμή που ο 46χρονος συναντήθηκε με τον 35χρονο αλλοδαπό και του παρέδιδε την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Με ευρύ πεδίο δράσης…
Στο μεταξύ, σε άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί, ηλικίας 29 έως 48 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει το πεδίο δράσης τους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, της Αττικής και της επικράτειας και συγκεκριμένα σε Πεδίο του Άρεως, την Κυψέλη, κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού, το Παλαιό Φάληρο, την Παιανία, τον Πειραιά και περιφερειακά στα Ιωάννινα, τον Βόλο και το Ρέθυμνο.
«Πλούσια» ευρήματα  
Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν οι 5 Αλβανοί, ενώ σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους και στους χώρους φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών, ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 464 γραμμαρίων περίπου, κοκαΐνη βάρους 705,7 γραμμαρίων περίπου, 11.502 δισκία ecstasy, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 647,5 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 18 κιλών και 532,4 γραμμαρίων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και περίπου 2 κιλά σκόνη άγνωστη χημικής προέλευσης, κατάλληλη για τη νόθευση ηρωίνης, πιστόλι κρότου με τέσσερα φυσίγγια, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, 6.320 ευρώ, 21.200 Λεκ Αλβανίας, μεταλλική πλάκα με σφραγίδα και αριθμό 9950, χρώματος χρυσού και δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Από τη γκάμα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, ηρωίνη, κοκαΐνη, ναρκωτικά δισκία ecstasy, ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη, κ.λπ. προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διέθετε και διακινούσε όλο σχεδόν το φάσμα των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργώντας ουσιαστικά ως «πολυκατάστημα - σούπερ μάρκετ» πώλησης ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα έσοδα από τις ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.