Συμμορία είχε… ρημάξει σπίτια και επιχειρήσεις στην Πρέβεζα

on .

DIARRHKTHS PORTA

• Μια συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και οχήματα, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας εξαρθρώθηκε από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο επιχείρησης που έγινε χθες το πρωί στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας και στην Τρίπολη.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας (ηλικίας 20, 19, 23, 15, 19, 23 και 17 ετών), σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη 17χρονου συνεργού τους που αναζητείται, έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Επιπρόσθετα, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις γονείς των ανηλίκων συλληφθέντων, ηλικίας 47, 41 και 51 ετών, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Δρούσαν με σχέδιο
Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν μεταξύ τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος,  διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές κάθε είδους  (από σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και οχήματα), στην πόλη και σε περιοχές πλησίον της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας.
Τα μέλη της συμμορίας διέθεταν τεχνογνωσία στη διάρρηξη θυρών ή παραθύρων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων ενώ στις περιπτώσεις που εντόπιζαν συστήματα ασφαλείας, τα παρέκαμπταν με διάφορους τρόπους.
Κατά τη δράση τους, διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης κάνοντας αυτοψίες στους χώρους των πιθανών στόχων. Τα κλοπιμαία τα    διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει, ώστε να μην βρεθούν στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 37 περιπτώσεις κλοπών.