Ο καθηγητής Κων/νος Λυκέτσος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

LYKETSOS PANEPISTHMIO 19 4 18

• Τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Jοhns Hopkins των ΗΠΑ Κωνσταντίνο Λυκέτσο, έναν διαπρεπή και διακεκριμένο επιστήμονα στην έρευνα της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.
Ο Πρύτανης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παραμένοντας πιστό στις βασικές αρχές της επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας, επιδιώκει ακαδημαϊκές και επιστημονικές συνεργασίες με σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Επιστημών και ότι μία τέτοια ξεχωριστή προσωπικότητα είναι ο Καθ. κ. Κωνσταντίνος Λυκέτσος.
Ακόμη ευχήθηκε η επίσκεψη αυτή του κ. Λυκέτσου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την πόλη μας να είναι η απαρχή μιας συντονισμένης μελλοντικής συνεργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Καψάλης επέδωσε στον κ. Λυκέτσο το έμβλημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την προσφορά του στην έρευνα και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο καθηγητής εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την υποδοχή και τη φιλοξενία και διαβεβαίωσε ότι πράγματι η επίσκεψή του αυτή θα έχει συνέχεια και θα οδηγήσει σε συστηματική συνεργασία ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Βασιλική Μαχαιράκη, Επίκ. Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Jοhns Hopkins των ΗΠΑ, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθ. κ. Γιάννης Γεωργίου και ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Θωμάς Υφαντής.