Ημερίδα στα Γιάννενα για σπουδές και επαγγέλματα

on .

EKSETASEIS1

• Σ’ ένα περίπου μήνα (25 Μαΐου) θα λήξουν τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά  και Επαγγελματικά Λύκεια, για να ξεκινήσουν λίγες μέρες αργότερα (7 Ιουνίου) οι πανελλαδικές εξετάσεις, για τις οποίες η προετοιμασία των υποψηφίων βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή, 22 Απριλίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (ώρα 11 π.μ.) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πολλοί ομιλητές
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Δρόσος Αλέξανδρος, Ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων, Ζωγράφος Κωνσταντίνος, Καθηγητής-Πρόεδρος του Μαθηματικού τμήματος του Παν/μίου Ιωαννίνων, Χουλιαρά-Ράιου Ελένη, Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας – Πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων, Μαμουλής Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Παν/μίου Ιωαννίνων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις σχολές και τα τμήματα του Παν/μίου Ιωαννίνων.
Αναλυτική ενημέρωση
Εισηγητής θα είναι ο Γεώργιος Γατούδης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα, ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.
Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.